EK piešķir Latvijai nākamos 200 miljonus eiro • IR.lv

EK piešķir Latvijai nākamos 200 miljonus eiro

19
Indra Sprance

Repše: jaunā vienošanās apliecina, ka ekonomika stabilizējas

Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un monetāro lietu komisārs Olli Rēns (Olli Rehn) otrdien parakstīja jauno papildu saprašanās memorandu starp ES un Latviju, līdz ar to Latvija saņems nākamo Eiropas Komisijas (EK) maksājumu 200 miljonu eiro (140 miljoni latu) apmērā, informē Finanšu ministrijā (FM).

"Parakstītais memorands ar Eiropas Komisiju ir valdības darba rezultāts, kā arī apliecinājums tam, ka Latvijas ekonomika stabilizējas. Īstenojot fiskālas disciplīnas politiku, valdības mērķis ir budžeta deficīta samazināšana, lai pēc iespējas ātrāk varētu nodrošināt tautsaimniecības atjaunošanos, kā arī konkurētspēju starptautiskajos tirgos," uzsvēris finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Latvijai starptautiskās aizdevuma programmas ietvaros, ko ir saskaņojusi Saeima, pamatojoties uz ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas izpildi, līdz 2011. gada beigām būs pieejams 7,5 miljardu eiro liels aizdevums. Programma paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

 

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu