ASV slēpjot bin Ladena nāvi • IR.lv

ASV slēpjot bin Ladena nāvi

12
AFP/LETA

Arābu laikraksts atkal vēsta par teroristu līdera nāvi; ASV neesot precīzu ziņu
Starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens miris Afganistānas kalnos jau 2007.gadā, vēsta Saūda Arābijas laikraksts "Al Watan". Kā ziņo aģentūras LETA-Newsru.com, avīzes avots apliecinājis, ka Savienotās Valstis zina par viņa nāvi, taču to slēpj, lai izmantotu savtīgos nolūkos.
Pēc medija rīcībā esošās informācijas, bin Ladena nāves iemesls bijusi nieru slimība. ASV to zinot, tomēr turpinot izmantot viņa balss un videoierakstus, lai īstenotu reģionā savtīgas intereses.
Pagājušajā nedēļā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Leons Paneta intervijā telekanālam ABC atzina, ka jau vairākus gadus drošības dienestu rīcībā nav precīzas informācijas par bin Ladena atrašanās vietu, lai gan tiek uzskatīts, ka teroristu līderis slēpjas cilšu pārvaldītajos rajonos Pakistānā.
Šī nav pirmā reize, kad izskan informācija par bin Ladena iespējamo nāvi. Pirmo reizi par to ziņoja jau 2002.gadā, nepilnu gadu pēc 2001.gada 11.septembra notikumiem. Savukārt citi informācijas avoti apgalvo, ka "Al Qaeda" līderis ir dzīvs un pat raksta memuārus.

.

Komentāri (12)

ievuliitis 01.07.2010. 18.37

Itkā ar bin Ladena nāvi visas problēmas atrisinātos.

+4
-1
Atbildēt

0

Sanšains 02.07.2010. 11.53

Bokonons arī nu nekādi nebija notverams.:)

+1
0
Atbildēt

0

P_Dancis 01.07.2010. 19.21

Ja nebūtu Bin Ladens, viņu izdomātu. Kaut kā jau ir tā ieroču rūpniecība un naftas rebes jākustina.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu