2011. gada 24. marta mītiņa Rezolūcijas nobeigums • IR.lv

2011. gada 24. marta mītiņa Rezolūcijas nobeigums

23
Ernests Kļaviņš
Jānis Kučinskis

– Nekavējoties atcelt ieplānoto elektrības tarifu pacelšanu, kā arī apturēt visus uz „Latvenergo” likvidāciju un elektroenerģijas tirgus liberalizāciju vērstos pasākumus!

– Publiskot visu ar šiem pasākumiem saistīto informāciju, kā arī valdības un citu amatpersonu parakstītās saistības (memorandus, to slepenos pielikumus un papildinājumus) ar Starptautisko Valūtas fondu, ES institūcijām, Pasaules Banku un citām starptautiskām institūcijām. Tautai jāzina, ko mūsu valdība šīm institūcijām mūsu vārdā apsolījusi!

– Veikt pilnu „Latvenergo” koncerna darbības auditu un tā datus publiskot!

– Ievērot referenduma procedūrā pausto tautas gribu – „Latvenergo” veidot kā vienotu, visai tautai piederošu bezpeļņas uzņēmumu! Tas nozīmē, ka „Latvenergo” plānojama saprātīga peļņa, kas nav izmaksājama dividendēs, bet izlietojama infrastruktūras uzturēšanai un atjaunināšanai, ieguldīšanai uzņēmuma attīstībā un modernizācijā, kā arī jaunu elektroenerģijas iegūšanas veidu zinātniskos pētījumos;

– Kategoriski un pilnīgi atteikties no „Latvenergo”, tā atsevišķu struktūrvienību vai peļņu nesošu funkciju atklātas vai slēptas privatizācijas;

– Atbrīvot „Latvenergo” no politisko partiju aizbildniecības, kā arī visiem uz peļņu orientētiem privātiem starpniekiem, bez kuru pakalpojumiem var iztikt, slēdzot tiešus līgumus! Atbrīvot uzņēmumu no krāpnieciskām peļņas gūšanas shēmām!

– Noraidīt ārvalstu energouzņēmumu ienākšanu Latvijas tirgū vai „Latvenergo” akciju kotēšanu biržā, jo tas automātiski nozīmēs energonozares komercializāciju un pakārtošanu privātas peļņas gūšanas interesēm un spekulatīvām manipulācijām!

– Valstiski veicināt abpusēji izdevīgu un Latvijas interesēm atbilstošu starptautisku sadarbību energoprojektu jomā, kuras ilgtermiņa mērķis būtu Latvijas enerģētiskā neatkarība!

– Valstiski atbalstīt indivīdu, organizāciju un zinātnieku centienus alternatīvu elektroenerģijas iegūšanas veidu izpētē un ieviešanā, taču šīs jomas nepadarot par privileģētiem peļņas gūšanas avotiem uz citu enerģijas patērētāju rēķina!

– Izstrādāt un sākt īstenot saimnieciskās krīzes pārvarēšanas un tautsaimniecības attīstības stratēģiju, kas balstīta uz lētu energoresursu izmantošanu. Atbrīvot šos resursus no pārliekas nodokļu nastas!

– Arī citās jomās pārtraukt darbību, kas veicina šajā Rezolūcijā uzskaitītās genocīda izpausmes!

– Pieprasām, lai LR Saeima, Valsts Prezidents un citas atbildīgas institūcijas mēneša laikā sniedz konkrētu atbildi uz mūsu prasībām, ziņo par paveikto un iecerēto!

 

Ja Valsts Prezidents un Saeima nekavējoties nesāks atbildīgu rīcību mūsu prasību izpildīšanai, mēs paturam sev tiesības turpināt plašas un regulāras protesta akcijas, ekonomiskās prasības papildinot ar politiskām.

 

Akcijas dalībnieku un atbalstītāju vārdā pasākuma organizētājs: _____________

2011. gada 24. martā

Rīgā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu