Vincents
- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!
- Radars
- 09.08.2023.
Radars Latvijā
- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
- Piemiņa
- 16.02.2022.
Mārtiņš, otrais vārds — Nebaidos
- Veiksme
- 07.08.2019.
Baigi labs!
- Dzīve
- 30.01.2019.
Projām no Brexit
- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!
Te nāca karaļi un prezidenti, bet tagad pie durvīm klauvē vējš. Reportāža no leģendārā Rīgas restorāna pēdējās dienas
- Radars
- 09.08.2023.
Radars Latvijā
Pirmdien Latvijā plosījās stiprs negaiss ar vēja brāzmām un lietusgāzēm, bet vietām pat lielgraudu krusu. Vētra sagāza kokus, pārrāva elektrības vadus, izsita logus un bojāja jumtus. Vislielākie postījumi nodarīti Zemgalē. Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) uzdevis apzināt postījumu apjomu lauksaimniecībā visā Latvijā. Lieli postījumi nodarīti Tērvetes dabas parkam, kas uz laiku slēgts. Kopumā Latvijā mežaudžu postījumi sasniedz ap 1000 ha. Lielgraudu krusa izsita ap 40 logu Jaunpils pilī. Dobeles pusē negaisa laikā fiksētas vēja brāzmas 33 m/s, bet Madonā pievakarē vēja ātrums sasniedza 30 m/s. Rīgā negaiss appludināja ielas. Vētrā Sventes pagastā gājis bojā cilvēks.
- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā
- Piemiņa
- 16.02.2022.
Mārtiņš, otrais vārds — Nebaidos
Mārtiņš Rītiņš mūs turpina barot — caur saviem skolēniem, Latvijas zemniekiem, pavārgrāmatu. Nav daudz cilvēku, kuru ietekme uz citu cilvēku dzīvi būtu tik iespaidīga, secina pavāra draugi un domubiedri
- Veiksme
- 07.08.2019.
Baigi labs!
Arnis Sprudzāns un Jānis Libeks pirms sešiem gadiem pagrabā Gulbenē eksperimentēja, līdz tapa Tālavas sidrs. Patlaban to var nogaršot gan restorānā Vincents Rīgā, gan Somijā un Vācijā
- Dzīve
- 30.01.2019.
Projām no Brexit
Lielbritānijā ticis pie sapņu darba — Michelin ceļvedī iekļauta restorāna vadīšanas —, Rauls Silts tomēr izlēma zināšanas ieguldīt dzimtajā Liepājā. Pilsētā ir atgriešanās bums, Raula restorānā Roma vien strādā četri atbraucēji
- Veiksme
- 08.08.2018.
Dundagas baltais zelts
- Slavenība
- 05.07.2017.
«Es labprāt paēdinātu Trampu»
- Ziņa
- 28.06.2017.
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš atstās darbu restorānā
- Labsajūta
- 09.11.2016.
Garšīgākie Baltijā
- Veiksme
- 08.08.2018.
Dundagas baltais zelts
Viens no diviem Latvijas piensaimnieku kooperatīviem, kuram ir nopietna ražotne, piedāvā vairākus unikālus produktus. Turklāt uztur deviņas savas tirdzniecības vietas
- 1 no 2 miljoniem
- 21.06.2018.
Eduards Kristons, Pippa Cafe saimnieks
Saldi smaržo vafeles, un dzindzina ledus gabali aukstajā augļu limonādē. Taču kafejnīcā nav brīvu vietu. Es piesēžu uz kaut kā apaļa un balta. Saimnieks smaidot norāda, ka tā ir miskaste, un veikli atrod krēslu. Tikai 14 kvadrātmetru nelielajā kafejnīcā ir ļoti jauki: pie letes sēž omīte ar mazmeitu un pasūta tapas, krēslos — medicīnas studentes pilda studiju darbus. Blakus viņām — ģimene ar zīdaini. «Te ir ļoti laba kafija!» saka tētis Kārlis, kurš uz Pippu Brīvības ielā brauc no Mežaparka. Pippa Cafe atrodas netālu no Cēsu ielas, nebūt ne pašā Rīgas centrā, tā darbojas tikai kā kafijas vieta un piecos vakarā tiek slēgta. Agri no rītiem Eduardam ir visvairāk darba, jo pēc kafijas nāk cilvēki no tuvējiem birojiem. Pippu iecienījušas arī divas aktrises: Dārta Daneviča un Agnese Cīrule. Novērtējot, ka var ienākt ar suņiem un ir laba kafija. Eduards stāsta, ka kafijas ik pa laikam mainās. Nesen bijušas pieejamas tādas augstvērtīgas šķirnes kā Panamas Geisha Alpes un dažādas Cup of Excellence kafijas. Kafejnīcas īpašnieka Eduarda Kristona tētim Rīgā pieder divas ēd
- 1 no 2 miljoniem
- 19.07.2017.
Evelīna, Rasa un Māris, lietuviešu restorāna komanda
Žemaitijas aukstā siļķes zupa Cibuline. Cepelīni. Asinsdesa, kuru daudz garšīgāk protot gatavot Latvijā nekā Lietuvā. Pelēkie zirņi, ko, izrādās, mūsu dienvidu kaimiņi nemaz nepazīst. Restorāns Milda Upīša pasāžā vienīgais Rīgā piedāvā gan latviešu, gan lietuviešu tradicionālos ēdienus. 28 gadus vecā šefpavāre Evelīna Bačianskaite pēc izglītības ir žurnāliste. Bet, kā stāsta viņas mamma Rasa Leipute, meita jau bērnībā uz mājas kāpnītēm Klaipēdā spēlējusi «pavāros». Pati Rasa, kas palīdz gan virtuvē, gan viesu apkalpošanā, ir pedagoģe. Trešais partneris, Evelīnas latviešu līgavainis Māris Celitāns, vispirms apguvis galdnieka arodu, tomēr jau 15 gadus strādā restorānu biznesā par viesmīli, bārmeni, banketu vadītāju. Visi trīs satikās uz britu kruīza kuģa Royal Princess. «Tikai la
- Slavenība
- 05.07.2017.
«Es labprāt paēdinātu Trampu»
Aizgājis no darba Vincentā, Mārtiņš Rītiņš (67) plāno šoruden atvērt slow food tirdziņu Sporta ielā
- Ziņa
- 28.06.2017.
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš atstās darbu restorānā
Rītiņš restorānu "Vincents" vadīja kopš tā dibināšanas 1994. gadā
- Labsajūta
- 09.11.2016.
Garšīgākie Baltijā
Ceļvedis The White Guide Nordic 2017. gada labākā Baltijas restorāna godu atvēlējis Rīgas Vincentam. Bet - kas vārās Igaunijas un Lietuvas «augstās virtuves» katlā?