Mārtiņš Rītiņš
- Labsajūta
- 17.04.2025.
Kultūra sākas pie galda
- Labsajūta
- 13.11.2024.
- Laura Dumbere
Lielā garšas ekspedīcija
- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
- Dzīve
- 29.11.2023.
Torņakalna zvaigzne
- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!
- Labsajūta
- 17.04.2025.
Kultūra sākas pie galda
Leģendārā pavāra Mārtiņa Rītiņa kulinārijas grāmatu bibliotēku ikviens var braukt aplūkot uz Brantu muižu
- Labsajūta
- 13.11.2024.
- Laura Dumbere
Lielā garšas ekspedīcija
Žurnāliste Sarmīte Kolāte un sociālantropoloģe, fotogrāfe Elīna Kursīte radījušas pētniecisku opusu par latviešu svētku galda karali rasolu, kliedējot maldus par «pareizo» recepti
- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt
- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
Skrīveru mājas saldējums savulaik izmantojis kādu kaimiņvalsts skandālu, kas tam kalpojis par lielisku reklāmu. Būdams viens no mājražošanas pionieriem Latvijā, Sotnieku uzņēmums audzis pamazām un gatavojas atvērt jaunu ražotni
- Dzīve
- 29.11.2023.
Torņakalna zvaigzne
Šefpavārs Maksims Cekots (43) ir dzīvojis Ņujorkā, Londonā, Maiami un Parīzē, tomēr savu pirmo Michelin zvaigzni izdevās iegūt dzimtajā Latvijā, restorānā, kur katra detaļa būvēta paša rokām
- Cilvēki
- 30.08.2023.
Ardievu, Vincent!
Te nāca karaļi un prezidenti, bet tagad pie durvīm klauvē vējš. Reportāža no leģendārā Rīgas restorāna pēdējās dienas
- Personība
- 22.02.2023.
- Agnese Meiere
Aktieris ar perfekcionista iezīmēm
- Personība
- 10.08.2022.
- Alise Markāne
Apsviedīgais Pipars
- Veiksme
- 13.07.2022.
Vai viegli būt vienīgajiem
- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
- Piemiņa
- 16.02.2022.
Mārtiņš, otrais vārds — Nebaidos
- Redaktores sleja
- 16.02.2022.
- Nellija Ločmele
Pavasari, nāc!
- Personība
- 22.02.2023.
- Agnese Meiere
Aktieris ar perfekcionista iezīmēm
Vīnzinis Raimonds Tomsons (42) iekļuvis pasaules elitē, iegūstot uzvarētāja titulu pasaules vīnziņu čempionātā. Drīz pēc tam saņemts piedāvājums no kāda slavena Parīzes restorāna. Raimonds gan nolēmis palikt Latvijā, taču izdevību aizbraukt uz pasaules labākajām vīndarītavām garām nelaidīs
- Personība
- 10.08.2022.
- Alise Markāne
Apsviedīgais Pipars
11. augustā jau piekto gadu notiks Labdarības burgeru ballīte, kas ir svētki bērniem ar īpašām vajadzībām — tos rīko kulinārijas blogeris Pipars, īstajā vārdā Rojs Puķe (17). Pie reizes mudinot palīdzēt līdzcilvēkiem ikdienā
- Veiksme
- 13.07.2022.
Vai viegli būt vienīgajiem
Par SIA Rūķis darbību un tās rezultātiem vislabāk liecina viens no lielākajiem tentiem Baltijā virs futbollaukuma Tallinā, kas godam kalpo jau gandrīz desmit gadus
- Personība
- 27.04.2022.
Strādāt ikonā
Dānija—Japāna—Spānija—Zviedrija — tādu apli 10 gados Michelin restorānos visā pasaulē mērķtiecīgi veicis Uvis Janičenko. «Nekas nav neiespējams, tikai pašam jāgrib,» viņš secina pēc pirmā mēneša Vincenta šefpavāra amatā
- Piemiņa
- 16.02.2022.
Mārtiņš, otrais vārds — Nebaidos
Mārtiņš Rītiņš mūs turpina barot — caur saviem skolēniem, Latvijas zemniekiem, pavārgrāmatu. Nav daudz cilvēku, kuru ietekme uz citu cilvēku dzīvi būtu tik iespaidīga, secina pavāra draugi un domubiedri
- Redaktores sleja
- 16.02.2022.
- Nellija Ločmele
Pavasari, nāc!
Pavasaris ir allaž gaidīts — kurš gan pēc garās ziemas ar tik sasodīti īsām dienām neilgojas pēc saules siltuma, pirmo vizbuļu ziluma un iespējas netuntulēties apģērba kārtās! Taču šogad pavasari gaidu vēl diktāk.