Labbūtība un hibrīdmodelis • IR.lv

Labbūtība un hibrīdmodelis

Katrīna Ošleja

Kas darba tirgū mainījies pēdējos desmit gados

Suminot Ir Nauda desmit gadu jubilejā, ir vērtīgi atskatīties uz cilvēku vadības izaicinājumiem kopš 2013. gada, kad dzima šis izdevums.  Vai varējām tos paredzēt vai tikai attāli iztēloties? Vai izmaiņas nākamajos desmit gados būs tikpat straujas?

Toreiz Personāla vadības asociācijas pasākumā uzstājos, lai vērstu uzmanību uz darba devēja tēla spodrināšanas nepieciešamību. Pēc prezentācijas jutu, ka tas nevienam nav aktuāli. Vēl nebija.

Pasaules Ekonomikas forums periodiski pēta un publicē datus par visvairāk pieprasītajām prasmēm darba tirgū. 2015. gadā akūtāko kompetenču sarak­sta augšgalā bija spēja strādāt komandā, pieņemt lēmumus, risināt problēmas, verbāli komunicēt, plānot, organizēt un prioritēt, prasme iegūt un apstrādāt informāciju. 

Tagad uzskaitījums sākas ar citiem akcentiem: analītiska domāšana un inovācijas, spēja aktīvi mācīties un veidot jaunu zināšanu apguves stratēģijas, sarežģītu problēmu risināšana, kritiskā domāšana, radošums, oriģinalitāte un iniciatīva. Interesanti, ka šobrīd sarakstā iekļauta arī stresa noturība un elastība. Nemainīgi sarakstu noslēdz tehnoloģiju prasmes. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu