Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijas hokeja izlase svētdien ar rezultātu 4:3 cīņā par bronzu pieveica ASV valstsvienību un pirmoreiz ieguva medaļu pasaules čempionātā. Par čempioniem kļuva Kanādas izlase, kas pieveica Vāciju. Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs (attēlā) atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju un labāko vārtsargu. Latvijas hokeja izlasi pirmdien pie Brīvības pieminekļa sagaidīja ap 30 000 cilvēku, bet Saeima pirmdienu izsludināja par brīvdienu. 

No 1. jūlija Latvijā vidēji par trešdaļu pieaugs elektroenerģijas sadales un pārvades tarifi, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, kas apstiprinājusi jaunus Sadales tīkla un Augstsprieguma tīkla tarifus. Sadales tarifs mājsaimniecībai būs atkarīgs no pieslēguma parametriem un elektrības patēriņa, dažiem pieaugums būs 5—7 eiro, citiem var pārsniegt 18 eiro mēnesī. Visiem lietotājiem būs divu veidu tarifi: pamata un speciālais. Pāreja uz pamata tarifu notiks automātiski no 1. jūlija.

Eiropas Komisija Latvijai ieteikusi samazināt budžeta deficītu, uzlabot ES fondu apguvi un pilnveidot nodokļu politiku. Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) vizītē Briselē deficītu pamatoja ar valsts drošības vajadzībām.

Ēnu ekonomikas īpatsvars pagājušajā gadā Latvijā samazinājās par 0,1 procentpunktu — līdz 26,5% no iekšzemes kopprodukta, otrdien pavēstīja Rīgas Ekonomikas augstskolas Ilgtspējas biznesa centrs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu