Svētki visu gadu • IR.lv

Svētki visu gadu

Andra Oto, SIA Mazliet romantikas dibinātāja un īpašniece. Foto — Ilze Šķietniece
Ilze Šķietniece

Atgriezusies Latvijā, Andra Oto turpināja Īrijā sākto biznesu un izveidoja augošu uzņēmumu. Tā produkcija eksportēta nu jau uz 30 pasaules valstīm

Kad meitai bija jāsāk mācības skolā, Andra Oto un viņas vīrs Igors saprata, ka ir pienācis laiks izlemt — palikt Īrijā vai atgriezties Latvijā. Abi izvēlējās pēdējo variantu. Pirms vairākiem gadiem viņi Skrundā bija iegādājušies māju, tāpēc par dzīvesvietu bažu nebija. Sākumā Andra tajā iekārtoja arī savu šūšanas darbnīcu. No tās izauga uzņēmums SIA Mazliet romantikas. Latvijā tas vairāk zināms kā svinību dekorēšanas pakalpojuma sniedzējs, bet patiesībā lielāko apgrozījumu veido šūtās produkcijas noiets. Pārsvarā to eksportē uz ārvalstīm. Tas uzņēmējai liek domāt, ka šo virzienu nepieciešams attīstīt vairāk, sevišķi koncentrējoties uz Ziemassvētku tēmu. 

Līdzšinējā pieredze rāda, ka ārzemnieki novērtē Mazliet romantikas šūtos tematiskos galda celiņus, galdautus, salvetes, eglīšu «svārkus», kas nosedz «kāju» un pasargā grīdu no skujām. Arī dāvanu zeķes un citus aksesuārus. 

Ziemassvētku noskaņa darbnīcā valda arī dienā, kad tiekamies. Tas nekas, ka aiz loga silda pavasara saulīte! Uz liela galda glītās kaudzītēs salikti sarkani rūtota auduma šūtie izstrādājumi. Tos pasūtījis liels klients ASV, ar kuru Skrundā bāzētais uzņēmums sadarbojas jau vairākus gadus. «Tā kā mums ir šis lielais pasūtītājs, kas nodrošina darbu vairākiem mēnešiem, šogad vairs tik daudz nekoncentrējamies uz Lieldienu un citu gadskārtu aksesuāru šūšanu,» Andra atzīst. Tajā pašā laikā viņa uzskata, ka «visas olas nevar likt vienā groziņā» un uz vienu klientu ir visai bīstami koncentrēties. Te viņš ir, un te nav! 

Par diviem lielākajiem atspēriena punktiem uzņēmēja uzskata iestāšanos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Biznesa inkubatorā un Eiropas Savienības (ES) fondu naudas piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai. Kopš uzņēmumam ir sava vieta, pamazām sāka augt pasūtījumu skaits un radās iespēja piesaistīt darbiniekus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu