Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Latvija un Igaunija kopīgi iegādāsies pretgaisa aizsardzības sistēmas IRIS-T, lai veidotu jaunu Livonijas vairogu Latvijas un Igaunijas gaisa telpas aizsardzībai. Tas būs lielākais militārais iepirkums pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 

Valsts kontrole ministriju un centrālo valsts iestāžu 2022. gada finanšu revīzijās atklājusi, ka trešdaļa no pārbaudītās naudas 150 miljonu eiro vērtībā netika izmantota mērķiem, kam nauda prasīta. Piemēram, robežsargi nav tikuši pie solītās piemaksas par robežkontroles mobilitāti.

Latvijā brīvi strādā uzņēmums Gavary, kas kā sadarbības partnerus norādījis Kalašņikova rūpnīcu un Krievijas armiju, ziņoja Latvijas Radio. 25 Eiropas uzņēmumi no 10 Eiropas valstīm, tajā skaitā Igaunijas un Lietuvas, apgādājuši Krievijas armiju, ziņoja pētnieciskās žurnālistikas izdevums The Insider.

Prokuratūra trīs organizācijas DVS Urantija līderus par Krievijas sāktā kara Ukrainā slavināšanu un nacionālā un etniskā naida provocēšanu sodījusi ar naudas sodu un sabiedrisko darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu