Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

VĒSTURE. 1991. LIKTENĪGAIS GADS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Kas spridzināja muitas posteņus? Kāpēc nojauca krastmalas tribīnes? Kas notika Daugavpilī? Kā izskatījās pirmo Rietumu rokmūziķu koncerts Latvijā? Vai kāds vēl atceras «asins pilienus» Bastejkalnā? Grāmatas sastādītājs Artis Ērglis sadarbībā ar vairāk nekā 25 fotogrāfiem un 15 krātuvēm apkopojis 70 liktenīgus 1991. gada notikumus. Publicēta arī notikumu hronoloģija. Apgāda cena 16,50 €.


ZĪMĒJUMI.
VILIS DAUDZIŅŠ. PIRMIE LATVIEŠU DZIEDĀŠANAS SVĒTKI. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Grāmatā apkopoti aktiera zīmējumi, kas tapuši filmas Zeme, kas dzied uzņemšanas laukumā. Vilis Daudziņš tajā attēlo Rīgas Latviešu biedrības nama biedru un vienu no Dziesmusvētku organizētājiem Bernhardu Dīriķi. Vilis Daudziņš: «Man pēkšņi sagribējās piefiksēt to, ko es redzu.» Apgāda cena 12 €.


ROMĀNS.
VIKTORIJE HANIŠOVA. SĒŅOTĀJA. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Jaunā sieviete Sāra pārtiek no sēņu lasīšanas provinces restorānam. Būdama brīvprātīga vientuļniece, viņa reizumis dodas uz pilsētu pie psihiatres, lai pārliecinātu par savu līdzsvaroto garīgo stāvokli. Taču bērnībā piedzīvotā trauma un pāri nodarītais paliek. Čehu rakstniece iejūtīgi apraksta, ko spēj izturēt bērna dvēsele un kur ir ģimenes robežas. Apgāda cena 9,85 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu