Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

4. maijā Latvijā svinēja Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 33. gadadienu. Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus 73 izcilām personībām. Reģionālā militārā parāde šogad notika Alūksnē.

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) rosinās valdībā spriest par valsts kapitālsabiedrību kotēšanu biržā. Pagaidām par šo jautājumu koalīcijā nav vienprātības. Pirmdien Kariņš teica, ka tā nebūtu privatizācija, bet valsts kapitālsabiedrību mazākuma daļas kotēšana fondu biržā. Par to varētu valdībā spriest nākamnedēļ.

Policija noskaidrojusi divas personas, kas brīvdienās Imantā aicināja pulcēties pusaudžus, lai izrēķinātos ar citiem jauniešiem. Policija pēc kautiņa 5. maijā sākusi kriminālprocesu par huligānismu. Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) informēja, ka policijai Imantas gadījumā varētu pārmest komunikācijas problēmas, un uzdeva policijas priekšniekam Armandam Rukam veikt dienesta pārbaudi. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) saistībā ar vardarbības gadījumiem Jēkabpilī un Imantā 26. maijā sasaucis Noziedzības novēršanas padomes sēdi.

Valdība otrdien nolēma atcelt prasību lietot sejas maskas ārstniecības un ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs. Prasība lietot sejas maskas tika ieviesta Covid-19 pandēmijas dēļ, bet tagad epidemioloģiskā situācija gan Latvijā, gan pasaulē kopumā uzlabojusies, tāpēc no šādas prasības var atteikties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu