Problēmas ir konkrētas • IR.lv

Problēmas ir konkrētas

2
Pauls Raudseps

Kurš apņemsies samazināt sieviešu slepkavību skaitu?

Apnikušas vīzijas un globālie risinājumi. Nacionālie attīstības plāni, ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un strukturālas reformas, sāpīgas reformas, reformas reformu galā. Saukļi kā no maija svētku parādes: Cilvēks pirmajā vietā! Ekonomikas transformācija! Nemitīgā runāšana par Igaunijas un Lietuvas panākšanu, kad iekšzemes kopproduktā uz cilvēku mūs jau apsteigusi arī Rumānija. Likumdošanas sakārtošana, it kā likumu galvenais uzdevums būtu glīti izskatīties, nevis nodrošināt rezultātu. Kūtrums, kas slēpjas aiz vieduma maskas un ar nopietnu ģīmi māca, ka nekas nemainīsies, kamēr sabiedrība nav izmainījusies. Tātad — nekad.

Pagājuši vairāk nekā trīsdesmit gadi, kopš Latvijā vairs neceļam komunismu, taču vēl aizvien daudzu sirdīs un prātos nav zudušas ilgas pēc Lielā (Nesasniedzamā) Mērķa.

Nevajag mums Lielo Mērķi. Kur tik skaties, mums ir Problēmas. Dažas lielas, dažas vidēja izmēra, dažas mazas, bet visas ļoti konkrētas.

Risinām tās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu