Digitālie ceļabiedri • IR.lv

Digitālie ceļabiedri

Pieredzējuši ceļotāji iesaka lietotnes, kas pašiem palīdzējušas braucienu plānošanā un atrodoties svešās zemēs

Karte kabatā

Lietotne Maps.me mani ir izglābusi reizēs, kad pieviļ interneta pieejamība vai savienojums — tā piedāvā detalizētas kartes bezsaistes režīmā. Piemēram, Stokholmā, ciemojoties pie māsas, biju viena izgājusi pastaigā nepazīstamā rajonā, un pēkšņi ienāca prātā atrast tuvāko Lidl lielveikalu. Ārzemju interneta telefonā man tolaik nebija, tāpēc pajautāt Google nevarēju, toties Latvijā jau laikus biju parūpējusies, lai telefonā būtu Maps.me lietotne, un lejupielādējusi Zviedrijas karti. 

Tepat Latvijā ir gadījies kopā ar pārgājiena grupu (kā dalībniecei) attapties purva vidū bez mobilo datu pārklājuma. Brīdī, kad jūtams, ka pat gājiena vadītājam ir piemeties vadātājs, un jūs jau pusstundu maldāties uz riņķi, lietotne noder, lai saprastu, kādā apvidū esat iekūlušies, un izpestītu pārējos no bezizejas.

Internetā pieejamas dažādas karšu lietotnes, taču lielākā daļa no tām izmantojamas tikai tiešsaistes režīmā un bieži vien patērē daudz interneta resursu. Bezmaksas lietotne Maps.me darbosies jebkurā vietā pasaulē, kur vien uztverams GPS signāls. 

Lietotnē var redzēt atrašanās vietu, orientēties apvidū un meklēt gan apskates objektus, gan aptiekas, restorānus un stāvvietas. Tajā ietverti arī tādi instrumenti kā pakāpeniska navigācija, iecienītāko vietu atzīmēšana ar grāmatzīmēm, sabiedrisko tualešu meklēšana un maršrutu ievērošana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu