Daba, apzinātība un klusums • IR.lv

Daba, apzinātība un klusums

Ieva Kalēja

Trīs vietas, kas piedāvā izrauties no ikdienas trokšņa, lai pārdomātu attiecības ar sevi un pasauli

Ziedlejas

Sevi piesaka kā vietu ārpus tehnoloģiju piesātinātās ikdienas un kņadas, apvienojot paaudzēs nodotas zināšanas ar modernu pirtī iešanu un rituāliem. 

Labsajūtas komplekss atrodas netālu no Siguldas, un tajā ir trīs dažādas pirtis: stikla, dūmu un vilnas. Stikla pirts ir modernāka dizaina un gaišāka, savukārt dūmu pirts ir pirmat­nīgāka un tumšāka, ar dūmu aromātu un sodrējiem klātām sienām. Vilnas pirts sienu apdarē izmantota dabīga aitu vilna. Pirts atro­das nogāzē — lielākā tās daļa ir pacel­ta gaisā. Pēc vilnas pirts apmeklējuma atpūtnieki var ne tikai mesties kublā, bet arī nodoties gaisa peldēm starp kokiem izvietotajos tīklos. 

Ziedleju piedāvājumā iekļautas gan pirts kūres, gan rituāli. Kūres ir aptuveni četras stundas ilgas procedūras, kuru galvenais mērķis ir atpūtināt miesu un garu. Savukārt īpaši enerģētiskie pirts rituāli, kas prasa īpašu gatavošanos pirts meistaru vadībā, pievēršas cilvēka fiziskajai, emocionālajai un garīgajai pasaulei. Kompleksa piedāvājums ir daudzveidīgs. Var pieteikties, piemēram, dzimšanas dienas, jaundzimušā vannošanas vai līgavas rituālam. 

Tiem, kas uzreiz pēc pirts negrib steigties mājās, Ziedlejas piedāvā arī iespēju pārnakšņot dizaina apartamentos — modernās stikla istabās. Starp citu, Zanes Teteres-Šulces vadītā arhitektūras biroja Open AD projektētais labsajūtas komplekss pagājušajā gadā tika nominēts Latvijas Arhitektūras balvai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu