Ne par lielu, ne par mazu • IR.lv

Ne par lielu, ne par mazu

Toruņas vecpilsētā. Publicitātes foto
Agra Lieģe-Doležko

Vēsturisku bagātību pārpilnā Toruņa rokrokā ar Gdaņsku un Malborku veido Teitoņu ordeņa Polijas ziemeļu trīsvienību. Pilsēta šovasar rīkos Starptautiskās Hanzas dienas

Kur tie laiki, kad Polija bija tikai neizteiksmīgs ceļa posms, kas jāpārvar, dodoties atpūtas braucienā ar auto uz kādu no tūristu iecienītajām Rietumeiropas valstīm! Nu jau neskaitāmu ceļotāju pieredze rāda, ka arī Polijai ir, ko latviešiem piedāvāt. 

Pēdējo gadu laikā daudzi pabijuši par īstu Eiropas metropoli kļuvušajā Varšavā, Polijas kultūras mekā Krakovā vai rosīgajā un elegantajā ostas pilsētā Gdaņskā. Taču unikālas un apmeklējuma vērtas ir arī citas, mazākas Polijas pilsētiņas, piemēram, Toruņa. 

Kas jāredz, un ko jāpagūst izdarīt, tajā uzturoties? 

Pastaiga kā viduslaikos

Otrā pasaules kara laikā lielākā daļa Polijas pilsētu tika smagi izpostītas, tāpēc bieži dzirdam, ka baudīt Polijas vēstures «garšu» vērts doties uz Krakovu, jo tai lielā mērā izdevās palikt kara postījumu neskartai. Taču gandrīz neskarta palikusi arī Toruņa Polijas vidienē — tās vecpilsēta pat nodēvēta par vienu no «septiņiem Polijas brīnumiem», turklāt tā iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu