Gremdēties vēsturē • IR.lv

Gremdēties vēsturē

Lietuva šogad ne tikai svin galvaspilsētas jubileju, bet arī aicina palūkoties uz tautas vēsturi pāri laikiem

1. Nakts ekskursija Krustu kalnā
Krustu kalns apmēram 12 kilometrus uz ziemeļiem no Šauļiem ir viens no slavenākajiem Lietuvas kultūrvēsturiskajiem apskates objektiem. Galamērķis daudziem ticīgajiem, kuru savulaik apmeklējis arī pāvests Jānis Pāvils II. Tomēr šī svētvieta var asociēties ne tikai ar gaismu un cerību, bet arī pamatīgu izbīli. Ja vēlaties piedzīvot asākas sajūtas slavenajā Krustu kalnā, vērts doties stundu ilgā nakts ekskursijā Pa mūka pēdām kalnā. Visbailīgāk esot vējainos vakaros, kad brāzmas šalko gar neskaitāmajiem krustiem un tajos iekārtajiem rožukroņiem.
Adrese: Šauļu rajons, Meškuiču seņūnija, Jurgaiču kalns
Tuvākā ekskursija: 23. jūnijā pulksten 21.30
Dalības maksa: 7 eiro
Vairāk: Siauliurajonas.lt


2.
Centrs Baltu ceļš
Baltu kultūras izziņas centrs piedāvā unikālu veidu, kā iepazīt mūsu senču vēsturi, kultūru un dzīvesveidu, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas un vēsturisku artefaktu kopijas. Tiek rīkotas arī izglītojošas nodarbības, radot iespējas izkopt zināšanas par baltu mantojumu un tā saglabāšanu. Centra apmeklētāji var arī izspēlēt kādu no četrām interaktīvajām spēlēm — uz biometriskajiem datiem balstīto Baltu «profesija», izglītojošo spēli Pazīsti baltu lietas, paplašinātās realitātes spēli Aizceļo uz baltu ikdienu un visvērienīgāko — Baltu dzīve.
Adrese: Šauļi, Vilniaus g. 213
Darba laiks: pirmdien—piektdien no pulksten 10 līdz 18,sestdien no pulksten 10 līdz 16, svētdien no pulksten 10 līdz 14
Vairāk: Baltukelias.lt


3.
Viļņas pokers: Izstāde
Lietuvas galvaspilsētas 700 gadu svinību spilgtākais notikums tēlotājmākslā ir vērienīgais Ričarda Gavēļa romāna Viļņas pokers portretējums modernās mākslas muzejā MO Museum. Izstādi veidojis pasaulē atzītais lietuviešu režisors Oskars Koršunovs kopā ar mākslinieku Gintaru Makareviču. Ekspozīcijā iekļautie mākslas darbi aptver laikposmu no pagājušā gadsimta 60. gadiem līdz mūsdienām, vedot cauri metaforiskajai Viļņai, kāda tā attēlota romānā. Skatītājiem paveras Padomju Savienības noriets, metot lokus arī uz pilsētas senāku pagātni un nākotni.
Adrese: Viļņa, Pylimo g. 17
Darba laiks: trešdien—pirmdien no pulksten 10 līdz 20.
Ieejas maksa: pilna cena — 11 eiro, ar atlaidi — 5,5 eiro, ģimenes biļete — 22 eiro
Vairāk: Mo.lt

Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu