Viduslaiku pērle • IR.lv

Viduslaiku pērle

Monta Kaiva Konovalova

10 mākslas un kultūras notikumi Igaunijā

Tallinas vecpilsētas dienas
No 2. līdz 4. jūnijam.
Tallinas vecpilsēta tiek uzskatīta par vienu no vislabāk saglabātajiem viduslaiku pilsētbūvniecības paraugiem Eiropā. Lai godinātu šo mantojumu, ik gadu pilsētnieki un Tallinas viesi pulcējas vecpilsētas dienās. To apmeklētāji var ielūkoties vecpilsētas pagalmos, izzināt Tallinas seno un iespaidīgo vēsturi un piedalīties dažādās aktivitātēs, mūzikas, teātra, mākslas un sporta pasākumos.
Visitestonia.com


XIII Jauniešu dziesmu un deju svētki
No 30. jūnija līdz 2. jūlijam.
Svētkiem šogad dota devīze «Svēta ir zeme», kam rīkotājus iedvesmojis igauņu rakstnieka Hando Runnela dzejolis ar nosaukumu Lai top gaisma! (Valgust!) — oda skaistajai Igaunijas dabai. «Pozitīvs skatījums uz dzīvi ietekmē pat mazāko mūsu soli, palielinot rūpību un uzmanību, ko veltām visam, kas ir mums apkārt,» norāda svētku rīkotāji, solot vērienīgus pasākumus, kuros piedalīsies vairāk nekā 10 tūkstoši dejotāju un 30 tūkstoši dziedātāju.
2023.laulupidu.ee


Pērnavas Starptautiskais dokumentālo un antropoloģijas filmu festivāls
No 3. līdz 9. jūlijam.
Pēc Lennarta Meri idejas 1987. gadā dibinātais festivāls ir senākais kinofestivāls Baltijā. Viena no nozīmīgākajām tēmām kinorežisora Marka Sosāra rīkotajā festivālā bijusi dažādu kopienu un to kultūru izdzīvošana, taču programmā iekļautas arī filmas, kas atspoguļo mūsdienu sabiedrībā aktuālas problēmas, portretfilmas par interesantiem cilvēkiem un attiecībām, kā arī filmas par mākslu un mūziku. Nozīmīga vieta ir arī bērnu un jauniešu pasākumu programmai.
Chaplin.ee


Festivāls Beach Grind
No 7. līdz 9. jūlijam.
Šogad elektroniskās mūzikas festivāls Beach Grind svinēs savu desmito jubileju, vērienīgi paplašinot teritoriju. Tajā uzstāsies Alan Walker, Alesso, Little Big, Bru-C, Luude, Acraze, Tommy Cash, nublu, 5MIINUST un daudzi citi mākslinieki.
Beachgrind.ee

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu