Latvijas vasara • IR.lv

Latvijas vasara

Monta Kaiva Konovalova

10 spilgti kultūras notikumi, ko nepalaist garām

XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII Deju svētki
No 30. jūnija līdz 9. jūlijam.
Plānots, ka piecgades vērienīgākais notikums Latvijas kultūrā — Vispārējie dziesmu un deju svētki — šogad pulcēs gandrīz 40 tūkstošus dalībnieku, bet apmeklētāju kopējais skaits pārsniegs pusmiljonu. Plašā programma aptver dažādus mākslas žanrus no atklāšanas koncerta Dziesmu svētku parkā līdz Koru karu finālam, dejotāju un pūtēju orķestru koncertiem, tautas lietišķās mākslas izstādei un noslēguma koncertam Mežaparka estrādē.
Dziesmusvetki.lv


Rīgas Operas 
festivāls 2023
No 9. līdz 21. jūnijam.
Pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Ziemeļeiropā, kurš vairāk nekā 20 gadu laikā kļuvis par vērtīgu tradīciju un kuru gaida gan Latvijas kultūras baudītāji, gan ārvalstu viesi. Latvijas Nacionālās operas un baleta sezonas noslēgumā tas skatītājiem vēlreiz piedāvās novērtēt aizvadītā gada spilgtākos iestudējumus. Taču festivāls tiks atklāts ar Frančesko Čileas operas Adriāna Lekuvrēra pirmizrādi.
Opera.lv


Sarunu festivāls Lampa
No 9. līdz 10. jūnijam.
Devītais sarunu festivāls Lampa Cēsīs šoreiz notiks agrāk nekā citus gadus. Festivālā piedalīsies 24 programmu rīkotāji, organizācijas gan no valsts, gan privātā sektora, aicinot aizdomāties par visdažādākajām tēmām: no drošības, ilgtspējas un tehnoloģiju attīstības līdz pašizaug­smei un labbūtībai, kā arī citām sabiedrībai nozīmīgām tēmām.
Festivalslampa.lv


Hiphopa festivāls 
Straume 2023
No 30. jūnija līdz 1. jūlijam.
Līgatnē, Zeit radošajā kvartālā, notiekošais hiphopa festivāls sola plašu programmu, kurā uzstāsies īpaši pieaicināti Latvijas repa mākslinieki — gan visiem zināmie lielmeistari, gan jauni talanti. Turklāt padomāts būšot arī par pašiem jaunākajiem festivāla apmeklētājiem, jo radošais kvartāls ir ģimenēm draudzīga vieta.
Zeit.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu