Podkāsts nr.171: Slepkavība Jēkabpilī. Skolotāju streiks. Kremļa plāni Baltijā • IR.lv

Podkāsts nr.171: Slepkavība Jēkabpilī. Skolotāju streiks. Kremļa plāni Baltijā

1
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

ASV feministu kustība savulaik izvirzīja saukli «the personal is political» — personīgai pieredzei ir politiska nozīme. Šai būtiskajai atziņai pēdējās nedēļās esam guvuši baisu apliecinājumu. Pēc ilgstošas vajāšanas vīrietis Jēkabpilī nogalināja savu bijušo sievu viņas sešgadīgā bērna priekšā. Šis drausmīgais gadījums atraisījis sāpīgas sarunas par indivīdu, sabiedrību un valsti, un parādījis, ka nevaram nošķirt virtuvē un guļamistabā notiekošo no valsts iestāžu kabinetos lemtā vai pat no Saeimas debatēm par starptautiskām konvencijām.

Arī šajā raidījumā nosegsim plašu tematisko diapazonu — no Jēkabpils slepkavības līdz skolotāju streikam un Kremlī kaltajiem plāniem Baltijas valstu politiskajai ietekmēšanai. Par šiem un citiem jautājumiem spriež pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica žurnāliste Inga Spriņģe un Ir žurnālisti Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Komentāri (1)

WunderGe 30.04.2023. 12.36

Pirms 6 gadiem tika noslepkavota bijusī prokurore Biruta Loze, kas par slepkavības draudiem pirms tam bija vērsusies policijā. Un tieši tāpat kā tagad — pēc kkādas likumu interpretācijas varēja neko nedarīt un nedarīja, un nekādus secinājumus neizdarīja, jo “to jau likums nepieprasa”.

‘Emocionāli nelīdzsvarotas” Sondars iesēdināts, tikmēr cita tiesa uz brīvām kājām atstāj 17 gadus vecu jaunieti, kas vairākkārt sadūris skolasbiedru. Un medijiem pamata pō. Ja būtu tiešām nodūris, varbūt ietu pie Dombura mazliet pašokēties, vai arī neietu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu