5 interesanti koncerti maijā • IR.lv

5 interesanti koncerti maijā

Ukraiņu kvartets DakhaBrakha. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone, speciāli Ir

No 29. aprīļa līdz 1. jūnijam Latgales vēstniecībā Gors 10 kā 1
Koncertzāles 10 gadu jubilejas pasākumu sērija sākās 28. martā ar Daiņa Pundura keramikas izstādi Lielo dzīvnieku gaidot. To varēs aplūkot līdz 1. jūnijam, vienlaikus iepazīt arī jubilejas notikumus, kas veltīti mūzikai. Platons Buravickis, Orests Silabriedis, Ieva Parša, Sniedze Prauliņa un Ernests Mediņš veidos un arī paši atskaņos Franča Trasuna fabulās iedvesmotu dziesmuspēli latgaliešu valodā. Nacionālā simfoniskā orķestra, Valsts akadēmiskā kora Latvija, diriģenta Andra Pogas un soprāna Guntas Gelgotes programmā sastapsies pasaules klasika un Latgales dabas un tautas mūzikas rosinātas skaņugleznas. Imanta Ziedoņa 90. jubilejas gadā uz tikšanos dziesmā un dzejnieka balss ierakstos gaidīs koncertuzvedums Ziedonis. Savukārt režisore Krista Burāne un komponists Jēkabs Nīmanis jubilejas pasākumu sērijas izskaņā skatītājus, klausītājus un putnu balsu atklājējus aicinās līdzdarboties brīvdabas izrādē Visi putni skaisti dzied. Dodies svinēt Gors jubileju un paņem līdzi arī citus!
Latgalesgors.lv

Amerikāņu baritons Tomass Hempsons.
Publicitātes foto

10. maijā Latvijas Nacionālajā operā Tomasa Hempsona solokoncerts
Par vienu no izcilākajiem operdziedātājiem un «solodziesmas žanra vēstnieku» dēvētais amerikāņu baritons Tomass Hempsons savas karjeras laikā iejuties aptuveni 80 operlomās, ieskaņojis vairāk nekā 170 albumu un īpaši aizrautīgi iegrimis mūzikas pētniecības, izglītības un tehnoloģiju jautājumos. Hempsons vienlīdz labi jūtas gan pasaules lielajos opernamos, gan intīmākos kamermūzikas koncertos, un tieši kamermūzikai būs veltīta viņa pirmā uzstāšanās Latvijā. Kopā ar pianistu Volframu Rīgeru dziedātājs iejutīsies Franča Šūberta, Ferenca Lista un Gustava Mālera dziesmu pasaulē īpaši akustiski piemērotā operas Lielās zāles risinājumā.
Opera.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu