Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ukraina un Krievija pareizticīgo Lieldienās veikušas gūstekņu apmaiņu. Ukrainā no gūsta atgriezušies 130 cilvēki. Starp atbrīvotajiem ir karavīri, kas tika saņemti gūstā Bahmutā, Soledarā, Zaporižjā un Hersonā. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 60. nedēļas galvenie notikumi

Pasaules Banka savā pavasara sanāksmē Vašingtonā meklēja finansējumu Ukrainai. Ukrainas atjaunošanai būs vajadzīgi vairāk nekā 400 miljardi eiro. 

Arbitrāžas tiesa Hāgā izdevusi rīkojumu Krievijai samaksāt Ukrainas kompānijai Naftogaz piecus miljardus ASV dolāru par pretlikumīgu uzņēmuma aktīvu piesavināšanos okupētajā Krimas pussalā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicināja pasaules līderus reaģēt uz internetā publiskotu video, kurā redzams, kā krievu karavīrs nogriež galvu gūstā kritušam ukraiņu kareivim. ES augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības jautājumos Žuzeps Borels paziņoja, ka «ir dziļā šokā par brutālo video», turklāt tas ir «nicināms Ženēvas konvencijas pārkāpums». ES esot gatava saukt vainīgos pie atbildības. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu