Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Air. Milzu lēciens / Air. Ja nepieciešama eskeipisma deva, kinoteātru repertuārā parādījusies aktiera un režisora Bena Afleka veidotā biogrāfiskā drāma par Nike sporta apavu izveidi un sadarbību ar tolaik jauniņo basketbolistu Maiklu Džordanu. Filmā Air. Milzu lēciens jaušams gan sporta drāmas dinamisms, gan izsišanās stāsts. Ar aktieri Metu Deimonu, Violu Deivisu un citiem. Neesmu redzējusi. Kino no 5. aprīļa.

Starptautiskais Īsfilmu festivāls 2ANNAS. Dažādās tematiskās programmās iekļauts vairāk nekā 100 īsfilmu. Festivāla galvenais fokuss ir ķermenis un miesa. Festivālā iekļauta arī īsfilmu programma Karš un tā pārvarēšanas mehānismi, ko veidojuši Kijivas Starptautiskā īsfilmu festivāla kuratori. No 7. līdz 13. aprīlim kinoteātrī KSuns un Kino Bize. Biļetes, programma un vairāk informācijas: 2annas.lv

oooo Viss būs labi. Pēc plašas skatītāju intereses un papildseansiem kinoteātros Staņislava Tokalova režisētā dokumentālā lente Viss būs labi būs skatāma arī tiešsaistē Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) platformā Rigaiff.lv. Filma seko līdzi režisora ģimenei, Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, un iezīmē nacionālās piederības divdabību. Filma ir lielisks piemērs, kā, vēstot ļoti personisku stāstu, iespējams izveidot laikmeta un sabiedrības portretu. Tā ir kā barometrs laikam, kurā no tiesas nezinām, vai tiešām viss būs labi. Platformā Rigaiff.lv no 6. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu