Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Uz ziemeļiem no Kijivas esošā Jagidņes ciema atbrīvošanas gadadienā Ukrainas prezidents apmeklēja skolas pagrabu, kurā okupanti gandrīz mēnesi bija ieslodzījuši vietējos iedzīvotājus — 200 kvadrātmetros bija iespiesti 367 cilvēki. 11 no viņiem neizdzīvoja, ieskaitot sešas nedēļas vecu zīdaini. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 58. nedēļas galvenie notikumi

Rietumu sabiedrotie līdz šim Ukrainai nosūtījuši 65 miljardus eiro vērtu militāro palīdzību, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. 

Svētdien Sanktpēterburgas centrā bumbas sprādzienā kafejnīcā nogalināts Krievijas militārais blogeris un propagandists Vladlens Tatarskis. Sprādzienā ievainoti 32 cilvēki. Aizdomās par līdzdalību sprādzienā Krievijas drošības dienesti aizturējuši 26 gadus vecu vietējo iedzīvotāju, bet aizdomās tur arī Ukrainas specdienestus un ieslodzītā Kremļa opozīcijas līdera Navaļnija fondu. Ukraina noliedza saistību ar sprādzienu.

Krievijas algotņu grupējuma Wagner līderis Jevgeņijs Prigožins svētdienas naktī video paziņoja, ka krievi ieņēmuši Bahmutu. Ukraina to noliedz. ASV bāzētā Kara izpētes institūta analītiķi norāda, ka algotņi sagrābuši Bahmutas administrācijas ēku un pirmdien virzījās uz pilsētas centru. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu