Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valsts prezidents Egils Levits Nacionālās drošības padomes (NBS) vārdā pirmdien lūdza Valsts kontroli veikt visaptverošu revīziju Aizsardzības ministrijas un NBS iepirkumos un apgādes sistēmā. Drošības padome izskatīja 220 miljonu eiro vērto iepirkumu par centralizēto pārtikas piegādi NBS un secināja, ka tas neatbilst pasūtījumam un šādu līgumu slēgšanas kritērijiem. No amata atstādināts Iepirkumu centra Pārtikas iepirkumu nodaļas vadītājs un nu jau bijušais Nacionālās apvienības biedrs Ēriks Ezeriņš.

25. martā visā Latvijā pieminēja 1949. gada deportācijas, kad no dzimtenes izsūtīja vairāk nekā 42 000 iedzīvotāju. Sibīrijā nomira aptuveni 12 000.

Pēc tam, kad Valsts prezidents bija izsludinājis valsts šāgada budžetu, Rīgas dome grozīja pašvaldības budžetu un palielināja izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro. Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi būs 1,19 miljardi eiro, savukārt izdevumi — 1,4 miljardi. Dome noteica četras prioritātes — sociālo jomu, satiksmi, izglītību un pilsētvides uzlabošanas un investīciju projektus.

Saeima atcēla iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus pašnodarbinātām personām. Valdības koalīcijas partijas vienojās, ka prasība maksāt avansā ir jāatceļ. Izmaiņas piemēros no šā gada 1. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu