Slaveno grupu biznesā • IR.lv

Slaveno grupu biznesā

Guna Zučika, SIA Every Little Thing dibinātāja un vadītāja. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Mūzikas menedžmenta un konsultāciju uzņēmuma Every Little Thing izveidotāja Guna Zučika industrijā strādā jau 25 gadus un veiksmīgi izvedusi pasaulē vairākas latviešu grupas, kā arī izveidojusi sadarbību ar industrijas milzi Sony Music Entertainment

Rokmūzikas pasaules aizskatuves maģisko atmosfēru Guna Zučika ieraudzīja jau pusaudzes gados — bija 90. gadu vidus, un Alūksnes pusē uzaugusī Guna sāka mācīties Rīgā, izveidoja Prāta vētras fanu klubu. Tas bija viens no pirmajiem, ja tā var sacīt, rietumnieciskajiem fanu klubiem Latvijā, par meiteni rakstīja žurnāls jauniešiem Draugs. Drīz izrādījās, ka Guna nav vienkārši aizrautīga mūzikas klausītāja un domubiedru apvienotāja — viņas organizatores talants deva iespēju kļūt par jaunās un slavenās latviešu grupas Prāta vētra komandas spēlētāju. Tieši viņas laikā Prāta vētra slēdza starptautiskus līgumus un izcīnīja slavu ārpus Latvijas robežām. 

Ilgus gadus strādājusi ar tādām latviešu supergrupām kā Prāta vētra, vēlāk jaunās paaudzes zvaigznēm Carnival Youth, Guna, viena no pieredzējušākajām un veiksmīgākajām mūzikas menedžerēm Latvijā, pirms astoņiem gadiem izveidoja savu menedžmenta un konsultāciju kompāniju Every Little Thing.  Pirmie klienti bija Carnival Youth, ar kuriem viņa jau strādāja, bet nozīmīgu pagriezienu izraisīja Sony Music Entertainment piedāvājums nodarboties ar viņiem piederošā repertuāra popularizēšanu Latvijā. 

Guna darbojas arī biedrības Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) padomē un biedrības Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports valdē — cenšas lobēt savas jomas attīstību. 

Tagad Guna pasaulē ved vēl vienu spilgtu latviešu grupu — mūsdienu tautas mūziku pārstāvošās Tautumeitas. Šajā biznesā viņai palīdz vismaz 15—17 gadus veidoti kontakti Eiropā un uzticamība, ko bauda viņu acīs. Pateicoties Gunai, Tautumeitas šovasar redzēsim vienā no nozīmīgākajiem mūzikas festivāliem Eiropā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu