165: Marija Luīze Meļķe un politika. Ineta Lipša un vēsture. Evika Siliņa un sieviešu tiesības • IR.lv

165: Marija Luīze Meļķe un politika. Ineta Lipša un vēsture. Evika Siliņa un sieviešu tiesības

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Latvijas sabiedrībā vēl aizvien notiek viļņošanās par Marijas Luīzes Meļķes lēmumu atteikties no Lielā Kristapa gada labākās aktrises balvas, kamēr valsts turpinās ignorēt viendzimumu pāru tiesības. Pavisam nesen Ineta Lipša atteicās no gada vēsturnieka balvas, jo nevarot turpināt izliekties, ka valsts absolūti nepietiekamais finansējums vēstures pētniecībai spēj nodrošināt Latvijai nepieciešamās zināšanas par pagātni. Jaunā labklājības ministre Evika Siliņa cer likumā noteikt obligātu sieviešu pārstāvniecību lielos, biržās kotētos uzņēmumos. Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu