Marija Luīze Meļķe: Daru to, kas šķiet pareizi • IR.lv

Marija Luīze Meļķe: Daru to, kas šķiet pareizi

Marija Luīze Meļķe. Foto — Reinis Hofmanis

Aktrise, dzejniece un māksliniece Marija Luīze Meļķe (25) nokļuvusi sabiedrības viedokļu krustugunīs, jo Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps ceremonijā atteicās no apbalvojuma. Žurnāls Ir intervē jauno mākslinieci par viņas drosmīgo soli un vaicā, kā viņa jūtas tagad, kad sabiedrības uzmanības prožektori pievērsti jaunietei. Viņa saka: “Es pati runu Lielā Kristapa ceremonijā nepiedzīvoju kā drosmi. Man tas šķita vienkārši loģiski, es gribēju rīkoties normāli, godīgi.”

“Būt aktīvam sabiedrības attīstības procesā nenozīmē tikai aiziet uz vēlēšanām. Politika ir arī tas, ko dari mājās ar tuvākajiem un ko dari, izejot uz ielas — kā izturies pret cilvēkiem. Tu arī tā veido valsti, kādā dzīvo. Mans solis ar atteikšanos no Lielā Kristapa — es to neuzskatu par aktīvismu vai politisku soli, bet poētisku, esmu māksliniece un rīkojos simboliski. Protams, apzinos, ka tas bija arī politiski, bet galvenais, ko gribu, — lai mākslai ir jēga dzīvē. Lai tā ietekmē dzīvi. Mana filmēšanās Neona pavasarī nebeidzās ar aiziešanu no filmēšanas laukuma,” saka Meļķe.

Pēc viņas domām, sabiedrībā ir problēma: “ļaut pa īstam savu sirdi just katram. Nebaidīties no jūtām, sāpēm, no tā, uz ko ceri. Un nebaidīties sajust otru cilvēku. Tā tik šausmīgi pietrūkst. Ir liela problēma, ka nespējam sevi pieņemt kā cilvēku, kā vērtību”.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu