Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas domes Pieminekļu padome atbalstīja sešu pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu, jo tie saistīti ar padomju laiku slavināšanu. Pieminekļi padomju zinātniekam Mstislavam Keldišam, rakstniekam Andrejam Upītim un dzejniekam Aleksandram Puškinam būtu jādemontē un jāpārvieto. Jāaizvāc arī sienas plāksne vēsturniekam Jānim Zutim un piemineklis rakstniecei Annai Saksei. Padome lēma, ka Krievijas karavadoņa Barklaja de Tolli un rakstnieka Sudrabu Edžus pieminekļi būtu jāatstāj. Lēmums ir konsultatīvs. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis teicis, ka domei pašlaik svarīgāk ir pieņemt budžetu, nevis lemt par pieminekļiem.

No amatiem ir atkāpusies visa Latvijas valsts mežu padome. Pirms divām nedēļām atlūgumu iesniedza padomes loceklis Kaspars Ozoliņš, vēlāk arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš, bet pagājušajā ceturtdienā — padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis. Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) janvārī uzdeva Zemkopības ministrijai izvērtēt KPMG Baltics ziņojumu par LVM valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem.

Aizsardzības ministrija 220 miljonus eiro vērtajā pārtikas piegādes iepirkuma pārbaudē secinājusi, ka bijuši pārkāpumi. Sāks dienesta izmeklēšanu pret amatpersonām un lems par viņu atstādināšanu uz izmeklēšanas laiku. Konkursā uzvarēja mazzināms ēdināšanas uzņēmums Zītari ZL.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ dzēsis savu kontu lietotnē TikTok. Ārlietu ministrija liedz izmantot lietotni TikTok viedierīcēs, kurās instalēti ministrijas e-pasti. Aizliegt TikTok darba ierīcēs plāno arī citas ministrijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu