Ārskats nr.25: Izraēlā saasinās konflikti. TikTok iztek laiks. Ziemeļīrijas rēbuss atrisināts? • IR.lv

Ārskats nr.25: Izraēlā saasinās konflikti. TikTok iztek laiks. Ziemeļīrijas rēbuss atrisināts?

Pauls Raudseps

Ja pagājušajā nedēļā visu uzmanību pievērsām Krievijas plaša mēroga iebrukuma gadadienai, tad šī nedēļa atgādina, ka pasaulē ir arī citi saspīlējuma punkti. Šajā raidījumā Pauls Raudseps un Tomass Pildegovičs analizē ASV ieroču piegādes Taivānai, augošo spriedzi Izraēlā, strīdīgās vēlēšanas Nigērijā un drāmu G20 samitā, kā arī spriež par TikTok aizliegumu vilni visā pasaulē. Savukārt Pauls iedziļinās Brexit sāgas ietekmē uz Ziemeļīrijas gruzdošo konfliktu un kā šķietami tehniska, bet patiesībā dziļi emocionāla un politiska vienošanās starp Briseli un Londonu par šīs Apvienotās karalistes provinces muitas robežu varētu beidzot pielikt punktu strīdiem un radīt iespēju konstruktīvai sadarbībai.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētājs Pauls Raudseps un ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ ziņās pamanītas lietas, gan lielas, gan mazas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2022

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu