Jaunie ministri. Ir jāsāk uzticēties • IR.lv

Jaunie ministri. Ir jāsāk uzticēties

Māris Sprindžuks
Aivars Ozoliņš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai jākļūst par valsts attīstības un valsts pārvaldes modernizācijas ministriju, uzskata ministrs Māris Sprindžuks

Jaunais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ir pieredzējis valsts pārvaldē, politikā un pašvaldību darbā. Viņš ir strādājis Zemkopības ministrijā, Reģionālās attīstības ministrijā, Eiropas integrācijas birojā, ir vadījis Ministru prezidenta Andra Šķēles biroju (1999—2000), ir bijis Saeimas deputāts (2000—2002). 

Ādažu novada domē pirmo reizi ievēlēts no Tautas partijas saraksta 2005. gadā, bet 2013. gadā (ievēlēts no ZZS saraksta) kļuva par tās priekšsēdētāju un amatu saglabāja arī pēc vēlēšanām 2017. un 2021. gadā, taču jau kā Reģionu alianses un Latvijas Reģionu apvienības biedrs. Pašreizējā Saeimā ievēlēts no Apvienotā saraksta.

Kāpēc vides un reģionālās attīstības ministrs esat tieši jūs?
Mūsu sarakstā bija vairāki piemēroti cilvēki. Bet acīmredzot Apvienotais saraksts atbalstīja manu programmu, ka ir jāstiprina reģioni, jāveido sadarbība starp valsti un pašvaldībām un jābūvē efektīvāks publisko pakalpojumu tīkls. 

Rīgas pašvaldības vadītāji ir gandarīti par jūsu lēmumu atcelt iepriekšējā ministra Pleša rīkojumu apturēt Rīgas teritorijas plānojumu. Taču tas nozīmē, ka licenci var zaudēt apmēram 90 azartspēļu zāles Rīgā. Vai piekrītat vērtējumam, ka pilsētas attīstības plāna apturēšanas galvenais iemesls bija azartspēļu biznesa intereses?
Jā, bet es tikai varu izdarīt minējumu. Jo, analizējot tiesisko ietvaru, vai tiešām VARAM nebija citas iespējas situācijā, kad Rīga bija izstrādājusi desmit gadus gatavoto teritorijas plānojumu, diemžēl nonācu pie secinājumiem, ka ne tikai bija veidi, bet pat šis galvenais arguments par diviem plānojumiem beigās izrādījās neesam problēma. Pēc manas saprašanas, tika meklēti argumenti, lai neapstiprinātu. Un, ja nebūtu sanācis, ka to politisko spēku neievēlē, es domāju, ka arī šobrīd būtu ciet, joprojām būtu nesarunāšanās, un visi gaidītu Satversmes tiesu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu