Paša kombinēta mēbele • IR.lv

Paša kombinēta mēbele

Nikolajs Savčuks un Dimitrijs Stepčenko, SIA Astronik īpašnieki. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Uzņēmums Astronik ražo un pārdod mēbeles, piedāvājot pircējiem tās pielāgot savām vajadzībām. Šobrīd uzņēmums strādā pie tā, lai pircējs pats iejustos dizainera lomā, no dažādām sastāvdaļām izveidojot savu unikālo mēbeli

Bijušās putnu fabrikas teritorijā Zaķumuižā joprojām atrodas vismaz desmit vienstāva ķieģeļu namiņi, kur savulaik acīmredzot turētas vistas. Apkārtne šķiet klusa, neapdzīvota un tāda kā padilusi.

Pavisam cita aina paveras uzņēmuma Astronik 1000 kvadrātmetrus lielajā ražotnē. Te ir silts, smaržo pēc koka, līmes un krāsas, klusi dūc slīpmašīnas un notiek nemitīga, labi pārdomāta un, lai cik jocīgi izklausītos, digitalizēta rosība. Katrs darbinieks planšetē redz, kas viņam šajā dienā jāpaveic un kurš darbs ir prioritārs. Turpat tiek atzīmēts arī katrs paveiktais uzdevums, tādējādi izslēdzot kavēšanos un jebkādus sarežģījumus komunikācijā. 

Uzņēmums izgatavo īpaša dizaina mēbeles — pusdienu, kafijas un datorgaldus, kumodes, krēslus, solus un gultas. Turklāt katram klientam ļauts izvēlēties sev tīkamāko mēbeles toni, izmēru un citas nianses. Tas viss iespējams internetā, pasūtītājam un ražotājam vispār nesatiekoties! Kā stāsta viens no diviem Astronik īpašniekiem Dimitrijs Stepčenko, uzņēmums ieguldījis ievērojamus līdzekļus ne tikai pamatnodarbē — mēbeļu ražošanā, bet arī digitalizācijā, padarot gan ērtāku sadarbību ar klientiem, gan efektīvāku ražošanas procesu.

Būt par darba devēju

Lai izstāstītu uzņēmuma vēsturi, Dimitrijs atgriežas padsmit gadus senā pagātnē — 2008. gadā, kad viņš beidza vidusskolu. Latvijā tas bija ekonomiskās krīzes laiks, atrast darbu bija grūti, kur nu vēl tikko no skolas sola izkāpušam gurķim. Domāts — darīts, jādodas uz Angliju, lai sapelnītu naudu studijām un mācītos ekonomiku. Tas, ka viņš nevēlas būt vienkārši darbinieks, bet grib veidot savu uzņēmumu, Dimitrijam bija skaidrs jau toreiz. «Londonā izmēģināju vairākus darbus — strādāju gan kafejnīcās, gan restorānos — un paralēli studēju biznesa koledžā,» atceras uzņēmējs. Drīz izlēmis, ka jāsāk savs neliels bizness daudzmiljonu pilsētā. Iegādājās trīs busiņus un sāka piedāvāt transporta pakalpojumus, pārvadājot gan cilvēkus, gan lietas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu