Jaunie ministri. Nodokļu līmenis neatbilst valsts vajadzībām • IR.lv

Jaunie ministri. Nodokļu līmenis neatbilst valsts vajadzībām

18
Arvils Ašeradens. Foto — Kristīne Madjare
Jana Altenberga

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) apņēmies pārskatīt nodokļu sistēmu un vēlas redzēt Valsts ieņēmumu dienestu kā uz servisu orientētu organizāciju

Arvils Ašeradens aktīvajā politikā ir jau kopš 2010. gada, kad viņš tika ievēlēts 10. Saeimā no partijas Vienotība saraksta. Bijis parlamentārais sekretārs Labklājības, pēc tam Finanšu ministrijā, no 2016. līdz 2019. gadam ekonomikas ministrs Māra Kučinska (AS) valdībā. Pēc tam bijis 12. un 13. Saeimas deputāts. Pirms iesaistīšanās politikā Ašeradens bija AS Diena valdes priekšsēdētājs.

Ar ministru sarunājamies Finanšu ministrijas telpās Vecrīgā 9. februārī, divas dienas pēc 2023. gada valsts budžeta likumprojekta apstiprināšanas valdībā.

Kāpēc tieši jūs esat finanšu ministrs?
Šis jautājums jāuzdod premjeram, kurš izvēlas savus kabineta locekļus. Jaunajai Vienotībai bija ļoti labi rezultāti vēlēšanās, mēs rūpīgi vērtējām, kurš varētu uzņemties kādu atbildību, un man krita finanšu ministra portfelis. Bet tā bija premjera izvēle, tas ir galvenais iemesls.

Ko jūs darīsit citādi nekā jūsu priekšgājējs, lai nekļūtu par nepopulārāko ministru?
Finanšu ministrs ir tas, kurš nevar apmierināt visus lūgumus. Katru gadu ministrijas iesniedz pieprasījumus, vienmēr paliek kādi jautājumi neatrisināti, un tas bieži vien rada sajūtu, ka ministrs ir skops. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu