Lētie oligarhi • IR.lv

Lētie oligarhi

7
Aivars Ozoliņš

Maskam, Babišam, Orbānam, Lembergam rūp pirmām kārtām nauda

Īlonam Maskam bija cilvēces nākotnes veidotāja tēls: brauksim zaļi uz Marsu! Taču nupat viņš ir kļuvis par pasaules mēroga atgādinājumu, ka uz oligarhiem nevar paļauties. Tas vienmēr ir bīstami, bet it īpaši kara laikā.

Oligarhus var nopirkt. Lai cik daudz naudas viņiem būtu, viņu galvenais dzinulis ir vēlme dabūt vēl vairāk. Bet Maska gadījumā tā ir arī infantila vajadzība būt atzītam kā domātājam.

Latvijā valsts varas izmantošana naudas iegūšanai likumsakarīgi novedusi uz apsūdzēto sola savulaik lokāli varenos 3A. Maskam politiskās varas vēl pietrūkst, taču ietekme ir, turklāt ir arī iedoma, ka nauda dara viedu.

Arī mūsmāju Lembergs mēdza skaidrot visas pasaules norises, taču «priekš muļķiem» — rotēja ap mitoloģisku «Sorosu», kam pats diezin vai tic. Bet Šlesers vienubrīd pagramstījās gar 5G čipiem vakcīnās, taču laikam pat viņa Stendzenieks atjēdza, ka tas ir stulbi. Masks, šķiet, tiešām uzskata, ka ir gudrs. Viņa nauda, vēlme pēc atzinības un infantilie priekšstati par labāko pasaules iekārtojumu izrādījusies Ukrainai bīstama kombinācija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu