«Mēs neesam konkurenti» • IR.lv

«Mēs neesam konkurenti»

Pēteris Gobzemis, SIA Nornieki īpašnieks, un sunītis Joko. Foto — Alise Zita Zeidaka
Alise Zita Zeidaka

Laikam nāk pavasaris. Kāds strausu tēviņš nodejo riesta deju — pietupjas, izpleš prāvo spalvu rotu un garo kaklu vēzē pa labi, pa kreisi! Saimniecībā Nornieki tādu ir veseli 70, bet tas vēl nav viss

Knābis un āda ap acīm paliek sarkana, tātad pavasaris ir sācies, un hormoni sāk trakot, saka Kuldīgas novada Snēpeles pagasta saimniecības Nornieki īpašnieks, zīmola Strauss un kaza radītājs Pēteris Gobzemis. Kad sākas pārošanās laiks, strausi paliek nešpetnāki — katram taču jāpierāda sava varenība!

Vēl viens pavasara vēstnesis ir Pētera nerimstošā rosība, idejas un, kā viņš pats saka, spēja it visur ieraudzīt «zaļo gaismu». 2011. gadā izveidotā saimniecība veiksmīgi darbojas vairākos virzienos: strausu un Būru kazu gaļas ražošana un piegāde gan smalkākajiem restorāniem, gan privātiem klientiem, tūrisms un viesu uzņemšana, un restorāns, kurā palutināt garšas kārpiņas. 

Divas reizes mēnesī Strauss un kaza piedāvā septiņu kārtu vakariņas, ļaujoties šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa radošajam lidojumam. Uz šejieni dodas garšu baudītāji, ģimenes, skolēnu un ekskursantu grupas, noris radošās darbnīcas, dārza svētki un citi pasākumi, bet garām braucošie kāzinieki iegriežas, lai pļavā nofotografētos ar mīlīgajām kaziņām.

Šis nav miljonu bizness, saka Pēteris. «Ja man būtu tāds mērķis, uz to būtu jātiecas citā biznesā. Bet, arī pelnot miljonu, ir jāpatīk tas, ko dari.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu