Podkāsts nr.158: Kāpēc tik ilgi bija jāgaida leopardi? Jaunas vēsmas elektrības tirgū. Tieslietu ministres smagais uzdevums • IR.lv

Podkāsts nr.158: Kāpēc tik ilgi bija jāgaida leopardi? Jaunas vēsmas elektrības tirgū. Tieslietu ministres smagais uzdevums

4
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Labākais veids, kā citus nokaitināt, ir ilgstoši pretoties lēmumam, no kura galu galā nebūs iespējams izvairīties.

Gandrīz neviens nepamana ļoti lielo atbalstu, kuru Vācija sniedz Ukrainai, jo kanclers Šolcs regulāri kavē kādu konkrētu ieroču piegādes, bet beigās tām tomēr piekrīt. Šajā Šķiltavas raidījumā Ir žurnālisti Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps mēģina saprast, kāpēc Vācijas valdības vadītājs gatavs tā kaitēt savam un savas valsts tēlam. Kolēģi vērtē grandiozos plānus vēja enerģijas attīstībai Latvijā — jau pieteikto un vēl tikai plānoto turbīnu jauda vairākkārt pārsniedz Latvijas kopējo elektrības patēriņu. Žurnālisti arī spriež, kāpēc jaunajai tieslietu ministrei Inesei Lībiņai-Egnerei priekšā stāv smags, nepateicīgs darbs.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

 

Komentāri (4)

QAnon 27.01.2023. 21.17

Olafs Šolcs tieši tāpat kā Baidens mētājas kā uz pusēm pārcirstas glodenes, jo abiem morāliem invaļidiem nemitīgi jāizšķiras, kas bīstamāk, sakaitināt saimnieku Putinu, kura rīcībā kompromatu kalni, vai izpelnīties nopietnas sabiedrības dusmas. Nupat bija liela akcija ukraiņu atbalstam Berlīnē un pie Baltā nama katru dienu notiek ASV dzīvojošo ukraiņu un citu nevienaldzīgo amerikāņu un tai skaitā arī demokrātu atbalstītāju manifestācijas ar prasību Baidenam, beidzot sākt pildīt paša 9. maijā parakstīto likumu par LenfLease Ukrainai un sevišķi liela gaidāma 29.01. 13:00 uz Pensilvānijas avēnijas pie Baltā nama.
Trampam viss bija vienkārši, uzskatīja par nepieciešamu iedot Ukrainai Javelin un Stinger , kam Obama bija uzlicis veto un Ukrainai februārī bija ar ko apturēt krievu uzbrukumu, sadomāja likvidēt lidostu Sīrijā, kur krieviem un Asadam glabājās lieli ķīmisko ieroču krājumi un 70 Tomahawk visu iznīcināja. Kad Vagner kaujinieki 2018. 13. februārī Sīrijā Deir ez Zoras provincē gribēja sagrābt kurdu naftas objektus, vairāk kā 200 kaujinieku tika aizsūtīti uz elli. Tramps uzskatīja, ka Putina, Obamas un Asada radītais IGIL ir drauds drošībai un IGIL vairs nav, tāpat arī par teroristu Nr 2, Kosemu Soleimani, pēc kura likvidēšanas pilnus spilvenus pieraudāja Obama, Pelosi, Soross, Kariņš un Streips, Tramps nekonsultējās ar Putinu.
Nav skaidrs, kas Inesi Lībiņu-Egneri neapmierina, sile tai novietota par augstu vai par zemu? Viņas sugas brāli, Bordānu, viss apmierināja.

0
0
Atbildēt

0

Odo 27.01.2023. 16.40

Tāpēc ir jādomā nevis par elektrības atkritumu ražošanu ar nevadāmiem avotiem , bet par vērtīgas elektrības ražošanu ar vadāmiem avotiem tad, kad to vajag — varbūt vēl kādu HESu un kodolenerģiju.

0
0
Atbildēt

0

Odo 27.01.2023. 16.34

Jo vairāk uzcelsim vēja turbīnas un saules paneļus, jo lielāka varbūtība, ka mēs eksportēsim elektrību pa nulles vai pat negatīvu cenu.

0
-1
Atbildēt

1

    QAnon > Odo 27.01.2023. 20.03

    Elektrības nekad nevar būt par daudz. Pirmkārt jau visi motorizētie transporta līdzekļi var strādāt uz elektrību, otrkārt zemes siltumsūkņu, kuru lietderības koeficients var sasniegt 1/7, darbināšanai, treškārt ar lieko elektrību no ūdens un gaisā esošā CO2 var sintēzēt šķidro kurināmo, kas vienmēr būs vajadzīgs lidaparātiem un transokeāna laineriem, ražot sārmus, slāpekļskābi, slāpekli saturošos minerālmēslus. Loti daudz elektroenerģijas patērē alumīnija elektrolīze no oksīdiem un sāļiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu