Princesēm uz zirņa? • IR.lv

Princesēm uz zirņa?

Anna Krumholce un Anastasija Švidko, SIA Qubo vadītājas. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Anastasija Švidko un Anna Krumholce uzņēmuma Qubo ražotos pufus uzskata par kaut ko vairāk nekā tikai biznesu — uzņēmējām gribas, lai ir ne tikai peļņa, bet arī prieks

Velvets tieši tagad ir modē! Pelēkās ausis, ko ražošanas direktore Anastasija Švidko smejoties kustina, pieder apaļīgam milzu zaķim, kas ir uzņēmuma Qubo populārākais produkts — to grib daudzi. 

Kad pirms vairāk nekā desmit gadiem jaunā uzņēmēja ķērās klāt biznesa idejai, viņas uzmanība tika vērsta uz tā sauktajiem pakaviņiem — ar griķiem pildītiem komforta produktiem, kas mazuļiem palīdz labāk aizmigt. Sākumā ražoja tos, bet mērķi ar gadiem kļuva lielāki un nopietnāki. Kāpēc gan neražot pufus, kuros cilvēkiem ērti atlaisties gan mājās, gan biroja atpūtas telpās? Turklāt pufi ļoti patīk arī bērniem. Intervijas sākumā izdzirdējušas starptautiski pazīstama, kvalitatīva pufu zīmola Fatboy vārdu (tos var nopirkt arī Latvijā), gan Anastasija, gan arī mārketinga vadītāja Anna Krumholce ar pašcieņu izslejas. Jā, tas ārzemju produkts esot labs! 

Tomēr produktu klāsta daudzveidību nevar salīdzināt ar latviešu uzņēmēju piedāvāto — Qubo graudiņiem pildītie maisi ir daudz plašākā sortimentā, ap simt! Savukārt Fatboy biznesā gājis citu ceļu: nevis attīstījis vienu produktu, bet gājis dažādos virzienos, piedāvājot arī gaismekļus un tālāk. 

Abas uzņēmuma vadītājas mazliet iezīmē arī pufu vēsturi: ideja biznesa pasaulē par tiem radusies, vērojot, ka rūpnīcu strādnieki atpūtas pauzē labprāt atbalstās pret granulu maisiem, sēžas uz tiem. Šādi laiki sen pagājuši, bet graudu maisu pēcteči, pufi, cilvēkiem patīk aizvien — nu jau arī birojos, kafejnīcās, mājās. «Visvairāk — IT nozarē,» zina stāstīt Anna. Ar datoru klēpī uz pufa ir ērti! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu