Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas apgabaltiesa, apelācijas kārtībā izskatot Zolitūdes traģēdijas krimināllietu, otrdien par vainīgu atzina būvinženieri Ivaru Sergetu (attēlā), bet pārējos apsūdzētos attaisnoja. Sergetam tiesa pagarināja cietumsodu līdz 6,5 gadiem, un no viņa piedzīs vairāku tūkstošu eiro morālā kaitējuma kompensāciju. Viņam arī aizliegts piecus gadus strādāt savā profesijā. 

Krievija pirmdien apsūdzēja Igauniju rusofobijā un mērķtiecīgā attiecību sagraušanā un izraidīja Igaunijas vēstnieku Margusu Laidri. Savukārt Igaunija atbildēja ar Krievijas vēstnieka izraidīšanu. Latvija solidarizējās ar Igauniju un pieprasīja valsti atstāt Krievijas vēstniekam Mihailam Vaņinam un no 24. februāra pazeminās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā līdz pilnvarotā lietveža līmenim. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) teica, ka 24. februāris nav nejauši izvēlēts, jo pērn šajā dienā sākās Krievijas masveidīgais uzbrukums Ukrainai.

Latvijas aizsardzības nozares prioritātes šogad būs valsts aizsardzības dienesta izveide un pretgaisa aizsardzības sistēmas stiprināšana, pirmdien teica ministre Ināra Mūrniece (NA). Latvija Ukrainai jau sniegusi 314 miljonu eiro atbalstu. 

Latvija Ukrainai atdos pēdējos padomju laikā izgatavotos Mi sērijas helikopterus, jo no ASV piegādāti pirmie divi jaunie Black Hawk lidaparāti. Gaisa spēkiem iegādātas arī lidmašīnas Tarragon, ar kurām var veikt izlūkošanu un simulēt tuvā gaisa atbalstu dažādās mācībās. Drīzumā Latvija Ukrainai piegādās pretgaisa aizsardzības sistēmas, ieročus un munīciju, kā arī apņēmusies šogad mācīt 2000 dažādu līmeņu Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, informēja Aizsardzības ministrijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu