«Tu neesi vairs krieviete, bet nekad nebūsi latviete» • IR.lv

«Tu neesi vairs krieviete, bet nekad nebūsi latviete»

4
Vladislava Romanova. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Žurnāliste, reklāmas aģentūras New Black radošā direktore Vladislava Romanova (29) uzņēmusi filmu Daugavpils — iespēju vai nespēju pilsēta?, kurā uzdevusi arī daudzus jutīgus un nepatīkamus jautājumus. To dēļ jau saņēmusi draudus

Nē, tie nav citāti no kāda Krievijas televīzijas kanāla. Šādus viedokļus pauduši Daugavpilī uz ielas uzrunātie. «Atceros padomju laikus, un šķiet, ka labāk kā toreiz vairs nekad nebūs.» «Ir jau arī daži adekvāti, normāli domājoši cilvēki, kuri ir par mūsu, krievu, pasauli.» «Pie visa vainīgi amerikāņi. Ko viņi liek, to arī dara…» 

Taisnības labad jāteic, ka Vladislava atradusi arī cilvēkus, kas mēģina Daugavpilī radīt pārmaiņas un uzskata, ka pilsēta tās pelnījusi. 

Filmā, kura pagaidām skatāma sociālajos tīklos, tajā skaitā YouTube un jau 6. februārī būs redzama kanālā ReTV, uzdod jautājumus — ko varam darīt, lai Latvijas otrā lielākā pilsēta un Latgale kā reģions vairs neizraisītu izbrīnu pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas, lai tā būtu lojāla valstij un Eiropas vērtībām? 

Vladislavas filmu par Daugavpils krievvalodīgo vidi, propagandas sekām, karu Ukrainā, pilsētai secen ejošajām investīcijām un citiem jautājumiem līdz šim jau noskatījušies vairāk nekā 20 tūkstoši skatītāju. Tā sociālajos tīklos izraisījusi plašas diskusijas. Vieni filmu slavē, saka paldies par tās objektivitāti. Un ir tādi, kas filmu uzskata par nomelnošanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu