«Esmu viena no labākajām» • IR.lv

«Esmu viena no labākajām»

Gunita Groša, SIA Casting Bridge dibinātāja un vadītāja. Strādājot kinoindustrijā, uzņēmuma Casting Bridge īpašniece ieguvusi daudz paziņu, kuru vidū ir arī kāds bezpajumtnieks. Pirms gadiem septiņiem viņš Gunitas dēlam Juliusam uzdāvināja rotaļu zaķi, un kopš tiem laikiem tas kalpojis ne tikai par mīļmantiņu, bet arī par rekvizītu daudzās provēs un fotosesijās. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Aktieru atlases režisore, uzņēmuma Casting Bridge vadītāja Gunita Groša ar kolēģiem piedalījusies vairāk nekā 50 filmu veidošanā. Kā strādā šāds aktieru atlases uzņēmums? 

Ikviens, kurš kinoteātrī vai pie mājas televizora skatījies kādu no pēdējo gadu latviešu režisoru filmām, ir baudījis Casting Bridge darba augļus. Ja tiešām neesi redzējis ne Pelnu sanatoriju, ne Es esmu šeit, Melānijas hroniku, Billi, Nameja gredzenu, Jelgava ‘94, Homo novus un pat ne Dvēseļu puteni, visticamāk, tomēr esi redzējis kādu no seriāliem: BBC One veidoto Karš un miers, Katrīna Lielā (HBO) vai lietuviešu režisoru veidoto Tunelis. Un, pat ja tie palaisti garām, no reklāmas nevar izbēgt, un Casting Bridge atlasa aktierus arī reklāmklipiem. 

«Mēs esam izredzētie, jo strādājam jomā, kurā veido ilūziju pasauli. Cilvēki taču skatās kino, lai aizmirstu ikdienu un nokļūtu citā pasaulē. Pat tad, ja skatās dokumentālās filmas vai mākslas filmas ar ļoti skarbu sižetu, tās tik un tā palīdz nokļūt notikumos, kuros neesam bijuši,» stāsta aktieru atlases režisore, uzņēmuma Casting Bridge izveidotāja un vadītāja Gunita Groša. Savu dzīvi viņa raksturo kā ļoti interesantu, sevi — kā cilvēku ar tvērienu. Bet savu darbu viņa nesauc šādā vārdā, tas ir viņas dzīves ceļš. 

«Esmu atradusi savu īsto vietu,» Gunita ir gandarīta par dzīvi bez rutīnas un iespēju iepazīt dažādus cilvēkus. Tieši strādājot filmēšanas laukumā, viņa atklājusi, ka pasaulslavenas filmu zvaigznes ir vissirsnīgākie cilvēki.

Nebaidās sarežģītu situāciju

Kinoindustrijā aktieru atlases uzņēmumi ir tie, kuri katrā projektā piedalās no paša sākuma līdz pat pēdējai dienai, kurā tiek sakārtoti beigu titri. Piemēram, tieši pašlaik Casting Bridge franču režisora Emanuēla Finkjela (Emmanuel Finkiel) veidotajai filmai meklē ukrainiski runājošu zēnu vecumā no 10 līdz 14 gadiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu