Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Vairākas dienas plūdi apdraudēja Jēkabpili, kur pašvaldībai bija jāgādā par dambja drošību un jāevakuē cilvēki no applūdušajām vietām. Augstākais ūdens līmenis Daugavā — 8,92 metri — tika sasniegts sestdienas rītā. Tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu. No pirmdienas ūdens līmenis pakāpeniski kritās, pašvaldība sāka ūdens atsūknēšanu no applūdušajām vietām. Tā kā vižņu sablīvējums Daugavā stiepjas 25 km garumā, plūdu bīstamība joprojām saglabājas. Krīzes vadības padomes sēdē svētdien valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka novada dome darbojas izcili un nav nepieciešams izsludināt ārkārtas stāvokli. 

Koalīcija vienojās par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Baltkrievijas pierobežā. Iekšlietu ministrija rosināja ārkārtējo situāciju Latvijas un Baltkrievijas pierobežā saglabāt arī pēc 10. februāra un pagarināt uz trim mēnešiem. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norādījis, ka «Latvija palīdz visām personām, kuru veselība vai dzīvība ir briesmās, taču Lukašenko īstenotajā hibrīdkarā Latvijas robeža ir īpaši aizsargājama». «Atbildīgs par cilvēku ciešanām ir Minskas režīms, nevis Latvija.»

Trim sabiedriskā transporta pakalpojumu uzņēmumiem Konkurences padome konstatējusi aizliegtu vienošanos un piemērojusi divu miljonu eiro naudas sodu.

KNAB rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret fizisku personu par 30 000 eiro kukuļa piedāvāšanu Ādažu novada pašvaldības domes deputātam, lai deputāts nobalso par konkrētas personas ievēlēšanu mēra amatā. Tas noticis pērn 5. oktobrī. Ādažu novada domes priekšsēdētāju Māri Sprindžuku 1. oktobrī ievēlēja Saeimā, un vietā tika ievēlēta Sprindžuka vietniece Karīna Miķelsone (LRA).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu