Kā būt labam un vēl labākam? • IR.lv

Kā būt labam un vēl labākam?

Monta Kaiva Konovalova, speciāli Ir

Ko nozīmē darīt labu, vaicājām cilvēkiem, kuru ikdienas darbs saistīts ar palīdzību citiem

Jauno gadu daudzi sāk ar apņemšanos kļūt labākiem. Taču visiem zināms, ka tādas profesijas «labs cilvēks» nav. Tomēr, ik dienu darot labu citiem, mūsu dzīve patiesi var iegūt dziļāku jēgu. 

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Journal of Re-search in Personality, ikdienā veiktās labestības izpausmes var palīdzēt uzlabot ne tikai garīgo, bet arī fizisko veselību.

Iveta Narkēviča, daktere Klauns
Labs cilvēks ir nemērāma mēraukla. Labs cilvēks ir tāds, kurš grib būt labs, nevis tāds, kurš jau nonācis līdz zināmam punktam un saka: «Jā, es esmu labs.» Tomēr svarīgi nebūt labam tikai tādēļ, lai iegūtu citu cilvēku atzinību. Labs cilvēks mīl sevi un grib būt labs pret citiem. Domāju, ka arī mums ikdienā vajag teikt citiem vairāk labu vārdu, komplimentu un pateicību tieši tāpēc, ka labs cilvēks mīl sevi un līdz ar to arī pasauli. Mēs pārāk bieži noklusējam savas domas un sajūtas, tāpēc svarīgi teikt labas lietas. 

Manuprāt, viss pasaulē ir būvēts no mīlestības — tad, kad to saproti, ar mīlestības prizmu vari skatīties uz pasauli un cilvēkiem. Labs cilvēks vienmēr dalās un atbalsta, kā arī pamana un mīl savu iekšējo bērnu. Mums katram taču ir daudz, ko dot otram. Labs cilvēks to apzinās un dod citiem pēc iespējas vairāk. Varbūt arī pārāk labs cilvēks, bet tas visbiežāk notiek tad, kad tu nejūti sevi. Labs cilvēks pamatā mīl sevi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu