Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ESEJAS. AGNESE RUTKĒVIČA. SKUMJAIS LAIKMETS. IZDEVNIECĪBA AMINORI. Rakstnieces Agneses Rutkēvičas eseju varoņi ir Ziemeļnieks, Rainis, Aspazija, Ziedonis, Sartrs, Brodskis, Brēgels, Vāgners un citi. Esejas aizved arī uz dažādām pilsētām — Parīzi, Prāgu, Krakovu, kā arī uz nezināmām vietām tepat Latvijā. Vientulība kā mūsu laikmeta sajūtas epicentrs caurvij šo krājumu. Pēcvārdu uzrakstījis aktieris Mārtiņš Meiers. Apgāda cena 12,99 €.


BĒRNIEM.
ŽEBERS. EJAS UN ASAKAS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Grāmata domāta pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm, bet tā patiks arī citiem pieaugušajiem, jo iekļaujas tā sauktajā cross-over literatūrā, kurā tekstu un attēlus iespējams uztvert dažādos līmeņos. Dzejnieks ar pseidonīmu Žebers un grāmatas mākslinieks Andris Breže ir viena persona, un viņš radījis stilistiski spilgtu un oriģinālu darbu. Apgāda cena 11 €.


ROMĀNS.
MARINA LEVINA. DIZAINERE. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Smalka humora pilns stāsts par vairākām Latvijas arhitektu un mākslinieku dzimtām. Uz patiesu notikumu fona reāli personāži satiekas ar iztēles varoņiem un izdzīvo augstākās sabiedrības spožumu pirmās brīvvalsts laikā, Otrā pasaules kara atnesto postu, represijas un izsūtīšanas, pēckara trūcīgo sadzīvi un uzdzīvi padomju bohēmā, kā arī  trauksmainos laikus atjaunotajā brīvvalstī. Apgāda cena 23,75  €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu