Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumus sācis pildīt ārsts Aleksejs Višņakovs, jo līdzšinējam vadītājam Imantam Paeglītim beidzās pilnvaru termiņš. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols teica, ka viens no svarīgākajiem punktiem ir Onkoloģijas centra nākotne un strukturālā nedalāmība. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien teica, ka ārstu atklātajā vēstulē paustās sūdzības nav politiski risināms jautājums, bet gan domstarpības, kas jāatrisina starp dažādām nodaļām un slimnīcas valdi.

Tikai pēc trīs dienu darba Rīgas Austrumu slimnīca 4. janvārī atbrīvoja no amata Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja pienākumu izpildītāju Rutu Zatleri, kurai nav medicīniskas izglītības. Instagram profilā Zatlere izplatījusi slimnīcai nepieņemamu video, kas grauj reputāciju, uzskata slimnīca.

Inflācijas līmenis eirozonā decembrī krities līdz 9,2% (novembrī bija 10,1%). Augstākais inflācijas rādītājs eirozonas valstu vidū ir Latvijā, liecina Eurostat dati. Latvijā gada inflācijas līmenis decembrī bija 20,7% (novembrī — 21,7%). Inflācija samazinās jau otro mēnesi pēc kārtas.

Otrdien uz Kijivu devās 10 Rīgas pašvaldības dāvātie satiksmes autobusi. Tie piepildīti ar 50 tonnām rīdzinieku ziedotās humānās palīdzības mantu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu