Jaunie ministri. Ir jārīkojas straujāk • IR.lv

Jaunie ministri. Ir jārīkojas straujāk

2
Ināra Mūrniece
Aivars Ozoliņš

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece ir apņēmusies izveidot valsts aizsardzības dienestu un rādīt piemēru «nulles tolerancei» pret korupciju

Krievijas karš pret Ukrainu liek būtiski pasteidzināt Latvijas aizsardzības stiprināšanu. Tas nozīmē gan izveidot valsts aizsardzības dienestu, gan palielināt Latvijā izvietoto NATO kaujas grupu līdz brigādes līmenim, gan iepirkt pretgaisa aizsardzības un krasta aizsardzības sistēmas un tālas darbības raķetes HIMARS.

Par šiem un citiem uzdevumiem jaunajā amatā otrdien tiešsaistē runāju ar aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (Nacionālā apvienība). 

Vai esat apmierināta ar stāvokli, kādā pārņemat ministriju un bruņotos spēkus?
Kopumā — jā. Man ir milzīgs pozitīvs pārsteigums par to, cik profesionāls un dinamisks un arī gados jauns ir Aizsardzības ministrijas kolektīvs. Tiešām visaugstākā profesionalitāte! 

Bet mūsu bruņoto spēku profesionalitātes līmenis ir ļoti atzīstams, taču Latviju ir skārusi tā pati problēma, kas citas Eiropas valstis, — ka bruņotajiem spēkiem ir arvien grūtāk nokomplektēt profesionālo dienestu. Domājam par algas pielikumu karavīriem, kas, protams, būs motivējošs faktors, bet ar to nepietiks. Tāpēc domājam par valsts aizsardzības dienesta ieviešanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu