Īpašo interešu agonija • IR.lv

Īpašo interešu agonija

1
Aivars Ozoliņš

Ukraiņu uzvaras noteiks arī valdības likteni un politiku Latvijā

Prognozēšana vislabāk padodas astrologiem, it īpaši «sertificētajiem». Plutons Mežāzī, Urāns Vērsī, Piena ceļš sviestā, tāpēc pasaulē būs satricinājumi, taču Latvijai tā ir iespēja kaut ko sakārtot, kaut gan dažiem pāriem var būt attiecību krīze, tāpēc ka Venera retrogrāda. Kurš pēc gada apgalvos, ka tā nebija?

Prognozēt politiskos procesus arī var, tomēr ir riskantāk. Piemēram, Saskaņas Urbanovičs 2021. gada beigās prognozēja, ka 2022. gads būšot «sarežģīts», un novēlēja visiem «bezkompromisa prasīgumu» vēlēšanu jeb «Lielā grābekļa gadā». Nudien, pret Saskaņu un arī pret divām valdības partijām vēlētāji bija ļoti prasīgi. Tomēr neviens nebija prognozējis, ka jaunajā Saeimā ZZS būs divos gabalos (Tavars ar «zaļajiem» devās pie Pīlēna «menedžeriem» tikai maijā) un kopējo vērtību kompānijā ar oligarhu buldozeru Šleseru un kremlisko tiktoka Rosļikovu.

Pirms gada itin daudzi brīdināja par iespējamo karu Eiropā, taču visi nepārprotami cerēdami, ka tas tomēr nesāksies. Tāpēc prognozēs nebija ierēķināts Krievijas 24. februārī sāktā iebrukuma Ukrainā iespaids.

Karš paliks šogad svarīgākais faktors arī Latvijas politikā, un vēlētāji diemžēl noteikuši, ka process ir pretējs Ukrainā un citur pasaulē notiekošajam. Ukraiņi karo par izvēli būt Eiropā, tikmēr Saeimas vairākums sliecas par labu drīzāk Kremļa «tradicionālajām vērtībām» un pret «gejropu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu