Jauns un vecs • IR.lv

Jauns un vecs

Nellija Ločmele

Varens vilnis nolaiza liedagu, un mans žigli uzšņāptais vēlējums «Laimīgu 2023» izplūst un pārvēršas grūti salasāmā smilšu rakstā, līdz pazūd bez pēdām. Esmu Klusā okeāna krastā tieši pie ASV un Meksikas robežas, bet viļņu nezūdamības likums darbojas tāpat arī Salacgrīvā, Sārnatē vai jebkur citur. 

Jauns gads, jauni plāni un nemainīga vecā patiesība, ka cerību piepildīšana prasa apņēmību, pacietību, mērķtiecību. Izskatās, ka šajā gadā to visu vajadzēs vēl vairāk, nekā liktos godīgi pēc tik lieliem iepriekšējo gadu pārbaudījumiem kā pandēmija pasaulē un kara šausmas kaimiņos. Taču ekonomikas sabremzēšanās prognozes nesola dižu atelpu, un tātad jāgatavojas izturēt jaunas grūtības, jo mēs neizvēlamies laiku, kurā dzīvot.

Šo gadu neesmu sākusi ar lielu apņemšanos sarakstu, veselīga dzīvesveida padomiem vai iedvesmojošas literatūras krājumu. Kādam tieši tas ir vajadzīgs, bet mani balsta punkti šā gada sākumā ir tikai daži, toties pamatīgi. Uzticēties sev un būt godīgai par to, kā jūtos un ko gribu. Turēties kopā ar cilvēkiem, kas vairo spēkus un gaišumu. Dzīvot tagadnē un rīkoties, nevis apcerēt labāku nākotni vai pārmalt aizgājušos laikus.

Šī bija neparastākā gadumija, ko aizvadīju kopā ar talantīgām un drosmīgām studiju kolēģēm no Asamas, Sahalīnas, Seulas un Karāči. Tas nozīmē garšvielu, valodu un dzīvesstāstu miksli, kas uzmundrina, katru dienu atklāj ko jaunu un ielīksmo. Jaungada laimes vēlējumiem liedaga smiltīs ir īss mūžs, bet siltums un prieks no mīļiem cilvēkiem paliek vienmēr ar mums, lai kādos krastos dzīves viļņi aizskalo.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu