Kā būs? • IR.lv

Kā būs?

5
Laura Laķe, Ilze Šķietniece

Kopīgi meklējam atbildes uz to, kas varētu notikt 2023. gadā

Vai valdība noturēsies līdz 2023. gada beigām?

Marī Sanžarevska, Rīgas cirka skolas vadītāja un cirka māksliniece
Valdība noturējās, kad piecām partijām bija jācīnās ar visu Covid-19 sāgu un sabiedrības neapmierinātību. Tāpēc, manuprāt, ar trim partijām valdība ir pietiekami stabila. 

Mana prognoze — nevajadzētu pēkšņi notikt nekam tik trakam, kas valdības darbu varētu sašūpot. Bet… ja nu tomēr kas jauno valdību ietekmētu, visticamāk, tie nebūtu ārējie spēki, bet gan opozīcijas izvirzītie jautājumi Latvijas politiskajā arēnā. 

Domāju, ka par prioritāti valdība izvirzīs iekšējo drošību, un arī galvenie potenciālie valdības šūpotāji būs iekšpolitikā. Opozīcijā šoreiz palikuši cilvēki ar gana lielu politisko pieredzi. Piemēram, Šlesera partija, arī Progresīvajos ir pieredzējuši personāži. 

Man šķiet, ka Šlesera mērķis ir būt gan redzamam, gan dzirdamam ar visām no tā izrietošajām sekām. Arī partijā Stabilitāte! varētu būt gaidāmi kolorīti pārsteigumi. Vērojot valdības noturību vai nenoturību, man interesantāk būs vērot tieši opozīciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu