Vadītājs tas pats, bet komanda cita • IR.lv

Vadītājs tas pats, bet komanda cita

1
Krišjāņa Kariņa valdība preses konferencē Saeimā trešdien pie viena galda. Foto - Saeimas Preses centrs

Žurnāls Ir iepazīstina ar trešdien Saeimā apstiprinātās Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības ministriem. Gandrīz pusei jeb septiņiem no 15 ministriem nav iepriekšējas darba pieredzes valdībā, četri no viņiem nav darbojušies Saeimā. Visi ministri ievēlēti 14.Saeimā, izņemot veselības ministri Līgu Meņģelsoni, kura vēlēšanās nekandidēja.

Ministru prezidents, ekonomikas, ārlietu un kultūras ministri paliks jau līdz šim ieņemtajos amatos un varēs turpināt iesākto. Jaunā Klimata un enerģētikas ministrija, kam energokrīzes pārvarēšanā būs vislielākā loma, vēl tikai top, un nav izlemts, kur tā atradīsies.

Ir visiem valdības locekļiem uzdeva trīs jautājumus: ar kādām jaunām iniciatīvām nāksit nākamajā gadā? Kādi trūkumi līdzšinējā politikā vai ministrijas darbā būtu jānovērš? Kas ir lielākais izaicinājums jūsu pārraudzītajā nozarē?

Krišjānis Kariņš, piemēram, uz pirmo jautājumu atbildēja šādi: “Galvenais uzdevums – sagatavoties pēc iespējas ātrākai tautsaimniecības izaugsmes atjaunošanai, sākt plašu ekonomikas transformāciju. Panākt enerģētisko neatkarību no Krievijas fosilajiem energoresursiemun izveidot jaunas, pamatā uz atjaunojamiem energoresursiem balstītas ražošanas jaudas enerģētikā.”

Pārējo ministru atbildes lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

QAnon 15.12.2022. 09.33

Neliešu: Pabrika, Pavļuta, Pūces, Viņķeles, Bordāna, Juraša un citu iedētās olas, jeb, drīzāk, es pat teiktu ievazātā infekcija nekur nav palikusi, tikai tagad to perējumam nācis klāt vēl to sugasbrāļa Slesera organizētās noziedzības grupējums. Ja Latvijā nebūs jauns 1919. kad tika likvidēti komunisti un komisāri un 1934. kad Latvijas Vadonis Ulmanis patrieca to paliekas, kas būdami Saeimā, postīja latviešu valsti, latviešu tautai nav izredžu. Ļoti žēl, ka mūsu Vadonis bija pārāk mīkstsirdīgs un nesarīkoja pāris tūkstošus publisku nāvessodu, tas būtu izglābis tūkstošiem latviešu dzīvību “Baigā gadā”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu