Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pirmdien nolēma apturēt Baltic International Bank, jo banka nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās un neīstenos pasākumus tās darbības stabilizēšanai. Apturēta Baltic International Bank karšu, internetbankas un maksājumu darbība. Lēmums pieņemts, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu no bankas un aizsargātu bankas klientu un kreditoru intereses.

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Darba likumā, kas nosaka minimālās algas palielināšanu no 500 līdz 620 eiro no nākamā gada 1. janvāra. Tāpat grozījumi nosaka minimālo algu palielināt līdz 700 eiro no 2024. gada 1. janvāra.

Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums oktobrī bija 4,2 miljardi eiro. Tas bija par 22% vairāk nekā pirms gada šajā laikposmā. Oktobrī Latvija eksportēja preces 1,8 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 2,4 miljardiem eiro.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra S&P Global Ratings apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu A+ līmenī. Kredītreitinga nākotnes vērtējums mainīts no stabila uz negatīvu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu