Pankūkas cilvēkiem, rauši gotiņām • IR.lv

Pankūkas cilvēkiem, rauši gotiņām

Dainis Lagzdiņš, SIA Iecavnieks & Co īpašnieks un vadītājs. Foto — Ieva Salmane
Antra Ērgle

Uzņēmums Iecavnieks & Co pēc daudzpusīgās lauksaimniecības un pārtikas jomas inovāciju pieredzes laidis tirgū jaunu produktu — lopbarības raušus RAPU, ko ražo no vietējiem rapšiem un pupām

Rapšu eļļā cepto pankūku smarža lauksaimniecības un pārtikas nozares izstādēs gandrīz 20 gadus nemaldīgi veda pie iecavnieku stenda. Tā joprojām ir pirmā asociācija ar Iecavas pagasta ražotni, saka komercdirektore Ilze Lībiete-Putniņa, piebilstot — lopkopjiem Iecavnieka & Co galvenais produkts ir lopbarības rauši.

Arvien kas jauns

SIA Iecavnieks & Co ir viena no lielākajām nerafinētās eļļas ražotājām Baltijā. Daiņa Lagzdiņa dibinātais uzņēmums daudz piedzīvojis — biznesa panākumi mijušies ar sarežģījumu risināšanas posmiem. Taču vienmēr aktīvs šeit bijis inovāciju gars — arvien jauni produkti, metodes, tehnoloģijas, sadarbība ar zinātniekiem un zemniekiem. Lagzdiņa vadībā savulaik saņemta zemkopības nozares balva Sējējs, Zaļās karotītes kvalitātes karogs, balvas izstādē Riga Food, Zemgales reģiona uzņēmējdarbības apbalvojums. Tirgū sekmīgi laisti oriģināli produkti, uzņēmumā lielu uzmanību pievērš draudzīgumam videi, ilgtspēju apstiprina starptautisks sertifikāts. 

Agrākie darbinieki raksturo Lagzdiņu kā nerimtīgu ideju ģeneratoru un uzņēmēju, kurš vienmēr atrod izeju no sarežģījumiem, ierosina un atbalsta inovatīvu produktu un tehnoloģiju veidošanu, prot atrast izcilus speciālistus, māk motivēt komandu. Uzņēmumā izauguši lieliski vadītāji, kuri turpina strādāt tepat vai citur. 

Iecavnieku inovatīvais ieguldījums lauksaimniecībā un pārtikas nozarē vairāk nekā 20 gadu garumā ir ievērojams — rapšu audzēšana un pārstrāde, eļļas linu un kaņepju produkti, dalība inovatīvos projektos, piemēram, videi draudzīgu motoreļļu radīšanā. Uzņēmums vienmēr bijusi laba darbavieta Iecavas apkaimes ļaudīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu